THY'den patili dostlarımıza özel reklam filmi THY'den patili dostlarımıza özel reklam filmi

İngiliz havayolu şirketi easyJet, 2024-2025 kış programıyla Fransa'ya yönelik uçuşlarını artırarak toplamda 27 yeni sefer duyurdu. Bu yeni seferler arasında dört Birleşik Krallık destinasyonu da yer alıyor. Yeni rotalar, easyJet'in Fransa’ya olan uçuş trafiğini %5 oranında artıracak.

EasyJet, Fransa'daki Toulouse Havalimanı'ndan 2025 baharında çekileceğini açıklamasının ardından stratejik bir geri çekilme yaşanacağına dair endişeleri yatıştırdı. Yeni uçuş programı, Toulouse'tan ayrılmasına rağmen Fransa'daki varlığını güçlendireceğinin bir işareti olarak görülüyor.

Yeni Rotalar

Paris-Charles de Gaulle'den: Budapeşte (Macaristan), Newcastle, Leeds, Oslo (Norveç), Hurgada (Mısır), Şarm El-Şeyh (Mısır), Fuerteventura (Kanarya Adaları, İspanya), Kittilä (Finlandiya) ve Tromsø (Norveç).

Bordeaux'dan: Roma-Fiumicino (İtalya), Rabat (Fas), Zürih (İsviçre) ve Rovaniemi (Finlandiya).

Lyon'dan: Hurgada, Berlin Brandenburg, Newcastle ve Rovaniemi.

Nantes'ten: Prag.

Nice'den: Agadir, Prag, Strasbourg, Madrid, Lanzarote (Kanarya Adaları, İspanya) ve Rovaniemi.

Strasbourg'dan: Barselona (İspanya), Londra Gatwick, Napoli (İtalya) ve Nice.

Yeni uçuşlar, Paris-Charles de Gaulle’den Leeds ve Newcastle’a 27 ve 28 Ekim'de başlayacak. Strasbourg’dan Londra Gatwick’e uçuşlar ise 11 Kasım’da, Lyon’dan Newcastle’a uçuşlar 4 Ocak 2025’te başlayacak. EasyJet'in Birleşik Krallık yöneticisi Ali Gayward, Lyon-Newcastle hattının kuzeydoğudaki müşteriler için kayak tatili planlarında daha fazla seçenek sunacağını belirtti.

Yeni rotalar için bilet fiyatları 35 Euro'dan başlıyor. Bu program, Bordeaux ve Lyon havalimanlarındaki yolcu sayısında %6, Nice Havalimanı'nda ise %5 artış bekleniyor.

Bordeaux Havalimanı, 100 milyon Euro’luk bir yenileme çalışması geçiriyor. Ancak Ryanair'in havalimanı ücretlerini artırması nedeniyle Ekim ayında buradan çekilmesi, yolcu trafiğinde %25’lik bir düşüşe neden olmuştu.