Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

EasyJet, vergilendirme sonrası 126 milyon sterlin zarar açıkladı ve bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla zararını azaltarak 132 milyon sterlin kaybettiği dönemi geride bıraktı. Şirket, Orta Doğu'daki çatışmaların etkisiyle zararının 40 milyon sterlin arttığını belirtti. Havayolu endüstrisinde kış aylarının genellikle talebin düşük olduğu bir dönem olduğu göz önüne alındığında, pek çok havayolu benzer şekilde zarar açıklama eğiliminde.

EasyJet, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yükselen yolcu sayısı ve bilet fiyatlarının etkisiyle ilk çeyrekte gelirinin yüzde 22 artarak 1,8 milyar sterline ulaştığını bildirdi. Düşük maliyetli havayolu, düşen jet yakıtı maliyetlerini de gerekçe göstererek, "EasyJet’in ilk çeyrekteki mali performansı yıllık bazda iyileşme gösterdi" dedi. Şirketin gelirlerindeki artış ve maliyetlerdeki düşüşle birlikte, finansal durumunda gözle görülür bir toparlanma olduğu ifade edilmektedir.