İngiltere'nin önde gelen hava yolu şirketi ve tur operatörü EasyJet, 2024 yılında Almanya'dan 47 farklı destinasyona turist taşıma planlarını açıkladı.

Bütçeli hava yolu şirketi EasyJet'in tur operatörü olan EasyJet Holidays, 2024 yılında Almanya'daki operasyonlarına resmen başlıyor. Şirket, diğer rakiplerinden farklı olarak, ilk etapta klasik seyahat acentelerini işin dışında tutmayı tercih ediyor.

EasyJet Holidays'in Almanya pazarından turist götüreceği 47 destinasyondaki 3 bin otelin yüzde 70'i plaj otellerinden oluşuyor. Bu, şirketin portföyündeki otellerin yalnızca yüzde 50'sinin Almanya pazarına sunulduğunu gösteriyor.

İngiltere'de 20'den fazla havalimanından uçan EasyJet, Almanya'da ise Berlin, Hamburg ve Münih olmak üzere üç havalimanından uçuşlar düzenleyecek. Uçuşlar, 9 Ocak'ta başlayacak.

EasyJet Holidays CEO'su Garry Wilson, öncelikli hedeflerinin Almanya pazarındaki ürünlere olan talebi değerlendirmek olduğunu belirterek, "Eğer ilgi yeterince büyük olursa operasyonları genişletebiliriz. Tatil söz konusu olduğunda, insanların tercihinin bir parçası olmak istiyoruz" dedi.

Almanya pazarında başlangıçta doğrudan (online) satışa odaklanan EasyJet Holidays, İngiltere'dekinin aksine ilk etapta klasik seyahat acenteleriyle çalışmayacak. Ancak Garry Wilson, orta vadede böyle bir iş birliğini düşünmediklerini kesin bir dille ifade etmedi.

İki hava yolu şirketi arasında tarihi anlaşma İki hava yolu şirketi arasında tarihi anlaşma

Klasik seyahat acenteleri ile çalışsın ya da çalışmasın, EasyJet'in Berlin'e konuşlandırdığı 11 uçak ile sunduğu geniş seçeneklerle bu bölgede belirli bir hacme ulaşması bekleniyor. Ancak nispeten daha az rotaya uçacağı Hamburg ve Münih'te ise bu başarıyı elde etmek daha zor görünüyor.

Kaynak: AERONEWS24