Sivil Havacılık

EASA'DAN B737MAX-9 AÇIKLAMASI

Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı EASA, B737 MAX-9 Tipi uçaklar hakkında açıklama yaptı.

Abone Ol

Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı EASA, B737 MAX-9 Tipi uçaklar hakkında bir açıklamada bulundu.

Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı, Boeing 737 MAX 9'un belirli bir konfigürasyonu için Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yayınlanan Acil Durum Uçuşa Elverişlilik Direktifini (EAD) kabul etti.

Alaska Airlines uçuşunda, bir çıkış panelinin uçuş sırasında uçaktan ayrıldığı ve kabinin hızlı bir şekilde dekompresyonuna yol açtığı bir olay sonrası, B737MAX-9 uçağının özel konfigürasyonda uçuşları kısıtlayan bir EAD (Uçuşa Elverişlilik Direktifi) FAA tarasından yayınlanmıştı.

EASA, Ajansın bilgisi dahilinde ve ayrıca FAA ve Boeing'den gelen açıklamalara dayanarak, EASA Üye Devletlerindeki hiçbir havayolunun şu anda ilgili konfigürasyonda bir uçak işletmemesine rağmen, FAA'nın yayınladığı EAD'yi kabul etme kararı aldı.

Yayınlanan EAD, kabin ortasında bulunan çıkışın geçmeli bir panel ile değiştirilmesi sonucunda ortaya çıkan bir problemden kaynaklanmaktadır. Bu değişim ise düşük yolcu kapasiteli uçak konfigürasyonlarında yer alır.

EASA tarafından bu bilgilere dayanılarak yapılan açıklamada Avrupa'da faaliyet gösteren MAX-9 tipi uçaklarda bu konfigürasyona sahip bir uçağın olmadığı belirtilerek, EAD kapsamında herhangi bir uçağın uçuştan çekilmesine gerek olmadığı bellirtilmiştir.

Bu bağlamda şirketlerin bu uçak tipi ile uçuşlarına devam edebileceği açıklandı.

EASA yapıtığı açıklamada konu hakkında FAA ile temas halinde olduklarını ve Alaska Havayolları olayıyla ilgili soruşturmayı yakından takip etiklerini de ayrıca belirtti.

AERONEWS24

TÜRKİYE'NİN EN AKTİF HAVACILIK HABERLERİ