Savunma Sanayii

DÜŞEN UÇAĞIN ENKAZINDA 5 CESEDE DAHA ULAŞILDI

Japonya'nın Yakuşima Adası açıklarında 29 Kasım’da düşen ABD’ye ait V-22 Osprey askeri uçağındaki trajik olayın ardından, kurtarma ekipleri tarafından yapılan arama çalışmalarında 5 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Abone Ol

Japonya'nın Yakuşima Adası açıklarında 29 Kasım’da düşen ABD’ye ait V-22 Osprey askeri uçağındaki trajik olayın ardından, kurtarma ekipleri tarafından yapılan arama çalışmalarında 5 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Yetkililer, uçaktaki toplam 7 mürettebatın cansız bedenlerine ulaşılan 5 kişilik yeni bir bilgi paylaşarak, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Daha önce yapılan açıklamada kazanın ardından hemen sonra 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklanmıştı.

29 Kasım'da meydana gelen kaza, Yamaguchi eyaletindeki bir ABD hava üssünden eğitim uçuşu için havalanan V-22 Osprey'in, Okinawa'daki Kadena Hava Üssü'ne doğru gitmek üzere iken Yakuşima Adası açıklarında düşmesiyle gerçekleşti. Uçak, düşmeden kısa bir süre önce pilotun acil iniş talebinde bulunduğu belirtilirken, görgü tanıkları, uçağın ters döndüğünü ve alev aldığını bildirmişti. Ancak, uçağın düşme sebebi henüz netlik kazanmış değil.

Kazanın hemen ardından, ABD dışında V-22 Osprey tipi askeri uçakları kullanan Japonya, kendi filosunu geçici olarak uçuşlara kapatma kararı almıştı. Ayrıca, ABD de Japonya topraklarındaki V-22 Osprey tipi askeri uçaklarını geçici olarak uçuşlara kapatma talimatı vermişti.

Bu olay, sadece birkaç ay önce Avustralya kıyılarında gerçekleşen bir başka V-22 Osprey kaza habini hatırlatıyor. Geçtiğimiz ağustos ayında, ABD'ye ait bir V-22 Osprey askeri uçağı askeri tatbikat sırasında düşmüş, bu kaza sonucunda 3 deniz piyadesi hayatını kaybetmişti. Ayrıca, geçen yıl California eyaletinde meydana gelen başka bir V-22 Osprey kazasında ise 5 deniz piyadesi ölmüştü.