Miami Limanı'ndan ilk seferine çıkan dünyanın en büyük kruvaziyer gemisi Icon of the Seas, Royal Caribbean için Finlandiya merkezli gemi inşa şirketi Turku tarafından 2 milyar dolara mal edilerek hayata geçirildi. Bu dev gemi, Karayipler rotasında yolcularına unutulmaz deneyimler sunmaya hazırlanıyor.

350 metre uzunluğa ve yaklaşık 10 bin kişilik kapasiteye sahip olan Icon of the Seas, Efsane gemi Titanic'in beş katı büyüklüğünde. Toplamda 7 bin 500 yolcu ve 2 bin 300 mürettebatı ağırlayabilen gemi, adeta bir yüzen şehir konseptini hayata geçiriyor. 20 farklı ana güvertede 40 restoran, barlar, loungelar, 7 adet yüzme havuzu ve 55 metre yüksekliğinde bir şelale gibi çeşitli olanakları bünyesinde barındırıyor.

Ancak, bu muazzam yapıyla birlikte çevre konusundaki endişeler de artıyor. Icon of the Seas'in sera gazı salınımını ikiye katlayacağına dair araştırmalar, çevre bilincine sahip organizasyonları ve uzmanları uyarıyor. Uluslararası Temiz Ulaşım Konseyi Denizcilik Programı Direktörü Bryan Comer, gemi seyahatlerinin yolcuların karbon ayak izini neredeyse iki katına çıkarabileceğini belirtiyor.

Uzakrota Seyahat Zirvesi, 2024'ün En Büyük Etkinliği ile İstanbul'da Uzakrota Seyahat Zirvesi, 2024'ün En Büyük Etkinliği ile İstanbul'da

Bryan Comer'ın yaptığı bir karşılaştırmaya göre, ABD'den 2 bin kilometrelik kruvaziyer turuna çıkan bir kişinin 500 kilogram CO2 ürettiği tespit edilmişken, aynı mesafede uçak + otel tatili yapan bir kişinin sadece 235 kilogram CO2 ürettiği belirlenmiş. Bu durum, kruvaziyer seyahatlerinin çevre üzerinde daha büyük bir etki bırakabileceğine işaret ediyor.