Sivil Havacılık

DUBAİ’DE BÜYÜK ‘EVTOL’ ANLAŞMASI

Archer Aviation, Dubai Airshow’da özel bir helikopter firmasıyla 100 eVTOL uçağı satışı için anlaşma imzaladı.

Abone Ol

Archer Aviation, prestijli Dubai Airshow'da Birleşik Arap Emirlikleri merkezli özel bir helikopter şirketi ile büyük bir anlaşmaya imza attı. Önceki gün duyurulan bu anlaşma, Air Chateau International ile Archer'ın çığır açan eVTOL (Electric Vertical Takeoff and Landing) uçaklarının satışını içeriyor.

Yapılan açıklamaya göre, Air Chateau International, Archer'ın Midnight eVTOL uçağının birden fazla modelini satın alarak mevcut özel helikopter operasyonlarını genişletme planını hayata geçirecek. Anlaşmanın toplam değeri 500 milyon dolar olarak belirtilirken, Archer Aviation yetkilileri, iki şirketin bu büyük anlaşmayı resmileştirmek için önümüzdeki dönemde adımlar atacaklarını vurguladı.

Air Chateau, Birleşik Arap Emirlikleri'nde özel bir helikopter operatörü olarak öne çıkıyor. Dubai Havalimanı'nın kara tarafında bir helikopter pisti ve terminal kuran bu şirket, daha sonra Dubai genelinde birçok temsilcilik açarak hizmet ağını genişletti. Özellikle BAE'deki havalimanları ve turistik merkezler arasında seyahat eden zengin müşterilere odaklanan Air Chateau, Archer'ın yenilikçi eVTOL uçaklarıyla bu hizmeti daha da geliştirmeyi planlıyor.

Archer Aviation'ın Kurucusu ve CEO'su Adam Goldstein, bu önemli anlaşmanın ardından yaptığı açıklamada, Air Chateau ekibini Dubai Airshow 2023'te ağırlamanın bir onur olduğunu belirtti. Archer'ın Midnight uçağının, Birleşik Arap Emirlikleri pazarındaki taleplere uygun olduğu kabul edilmiş ve 100 adet Midnight uçağının satışı için ön anlaşmanın imzalandığını ifade etti.