Sivil Havacılık

Dubai Havalimanları, Engelli Yolcular İçin Hizmetlerini İyileştiriyor

Dubai Airports, engelli yolcular için hizmetleri daha erişilebilir hale getirmek amacıyla Dubai Toplum Geliştirme Otoritesi (Dubai Community Development Authority) ile bir iş birliği anlaşması imzaladı.

Abone Ol

Dubai Airports, engelli yolcular için hizmetleri daha erişilebilir hale getirmek amacıyla Dubai Toplum Geliştirme Otoritesi (Dubai Community Development Authority) ile bir iş birliği anlaşması imzaladı.  Bu anlaşma, hem görünür hem de görünmeyen engelleri olan yolcular için havaalanındaki hizmetlerin iyileştirilmesini hedefliyor. Özellikle işitme engelli bireyler için Sanad İletişim Platformu gibi hizmetlerin geliştirilmesi ve kapsayıcı uygulamaların teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Yeni inisiyatifler arasında, Dubai Uluslararası (DXB) ve Dubai World Central – Al Maktoum Uluslararası (DWC) havalimanlarındaki personel için özel eğitimler, görünmeyen engellere dikkat çekmek amacıyla başlatılan Sunflower Lanyard Programı ve ayrımcılık içermeyen bir ortam yaratmaya yönelik çalışmalar yer alıyor.

Dubai Airports yetkilileri, bu adımların, tüm yolcular için daha erişilebilir ve saygılı bir seyahat deneyimi sunmayı amaçladığını belirtti.