Sivil Havacılık

DUBAI AIRSHOW'DA BİR ANLAŞMA DAHA İMZALANDI

Egyptair, Dubai Airshow'da 10 Airbus A350-900 tipi yolcu uçağı alacağını duyurdu.

Abone Ol

Egyptair, Dubai Airshow'da 10 Airbus A350-900 tipi yolcu uçağı alacağını duyurdu.

A350-900'ler filoya eklendiğinde Egyptair'e yüzde 25 daha fazla yakıt tasarrufu ve dolayısıyla daha az emisyon sağlarken, yolcular Airbus AirSpace kabininin gerçek ferahlık hissi, geniş koltuklar ve yüksek tavanlar dahil olmak üzere konforunun keyfini çıkaracak. 

İmza, 2023 Dubai Airshow'da, Egyptair Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Yehia Zakaria ile Airbus Baş Ticaret Sorumlusu ve Uluslararası Başkanı Christian Scherer'in huzurunda gerçekleşti.

Mısır hava yolu şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Yehia Zakaria, "EGYPTAIR, Airbus'ın Orta Doğu ve Afrika'daki önemli bir ortağıdır. Havacılık endüstrisini ilerletmeyi amaçlayan bu ortaklıktan büyük gurur duyuyoruz. Odak noktamız, mevcut en çağdaş uçaklardan bazılarını kapsayacak şekilde filomuzu geliştirmektir" dedi.

Zakaria sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Egyptair, her biri 340 koltuk kapasiteli 10 adet A350-900 uçağının tedariki için Airbus ile bir anlaşma imzaladı. Bu uçaklar, son teknolojilerle ve modern tasarımlarıyla tanınan Rolls-Royce XWB Trent motorlarıyla donatılıyor. ve daha düşük yakıt emisyonları ve tüketimi. Ağımız genelinde artan talebin üstesinden geldiğimizde, bu uçak en uygun seçimdir."

Anlaşma sonrası açıklama yapan Airbus International'ın Ticari Müdürü ve Başkanı Christian Scherer, "Teslim edildiğinde A350-900, EGYPTAIR'in amiral gemisi uçağı olacak. Dünyanın en modern ve verimli geniş gövdeli uçaklarının havayolunun filosuna eklenmesi, sunduğu tekliflerin genişletilmesine yardımcı olacak ve özellikle Batı ABD ve Uzak Doğu'da yeni fırsatlar yaratacaktır" ifadelerini kullandı.