Sivil Havacılık

DOHA HAVALİMANI’NDA İLGİNÇ ANLAR

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in, dört günlük Orta Doğu ziyaretinin son durağı Katar’da, uçakta yarım saat bekletildiği iddia edildi.

Abone Ol

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in dört günlük Orta Doğu ziyaretinin son durağı olan Katar'da, uçağında yaklaşık yarım saat bekletildiği iddia edildi. Alman medyasına yansıyan haberlere göre, Steinmeier'in uçağı Doha Havalimanı'na indiğinde, karşılamada Katarlı bir yetkili bulunmaması nedeniyle yaklaşık yarım saat beklemek zorunda kaldı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Steinmeier'in uçağın çıkış kapısında beklediği görülüyor. Steinmeier'in eşi Elke Büdenberder ve diğer delegasyon üyelerinin ise önceden uçaktan indiği belirtildi.

Beklemenin sebebini Katar'ın Almanya'nın Gazze politikasına tepkisi olarak yorumlayanlar oldu. Ancak Katar Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sultan bin Saad Al Muraikhi'nin karşılamasının ardından Steinmeier'in, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile görüşmesine planlandığı gibi zamanında ulaştığı ifade edildi. Bu olay, ziyaretin diplomatik boyutunu ön plana çıkarmış durumda.