Sivil Havacılık

DİYARBAKIR'DA ÖZEL JET İNİŞ SIRASINDA PİSTTEN ÇIKTI

Atatürk Havalimanı'ndan havalanan özel bir jet, Diyarbakır Havalimanı'na iniş yaparken yoğun sis nedeniyle pistten çıktı.

Abone Ol

Atatürk Havalimanı'ndan havalanan özel bir jet, Diyarbakır Havalimanı'na iniş yaparken yoğun sis nedeniyle pistten çıktı. Olayda neyse ki ölü veya yaralı olmazken, yetkililer hemen müdahalede bulundu. Uçak enkazının kaldırılması süreci başlatılırken, Diyarbakır'a inişi planlanan diğer tüm seferler ise güvenlik önlemleri doğrultusunda Mardin Havaalanı'na yönlendirildi.

TC-LLL kuyruk tescilli Cessna 560XL Citation XLS tipi özel jet, içindeki yolcusuyla birlikte saat 08.30'da Diyarbakır seferini gerçekleştirmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalanmıştı.

Ancak, Diyarbakır Havaalanı'na yaklaşırken meydana gelen yoğun sis nedeniyle uçak pistten çıktı. Şans eseri, kaza sonucunda herhangi bir ölü ya da yaralı olmamış olup, olay yerine hemen müdahale ekipleri sevk edildi ve yolcular güvenli bir şekilde uçaktan tahliye edildi.

Uçağın kurtarılması için ekiplerin titiz bir çalışma içerisinde olduğu belirtilirken, havaalanı yetkilileri ve kurtarma ekipleri koordineli bir şekilde hareket ediyor. Diğer yandan, kazanın etkilerini en aza indirmek amacıyla Diyarbakır'a yönlendirilmesi planlanan diğer seferler, geçici olarak Mardin Havalimanı'na sevk edildi.

Olayın ardından yetkililer, kazanın kesin nedenini belirlemek ve benzer durumların önüne geçmek için soruşturma başlattı. Hava koşullarının uçuş güvenliğini etkileyebileceği durumlarda alınan önlemler, havacılık sektöründeki güvenlik standartlarına uygun olarak değerlendirilmeye devam ediyor.