Singapour Airlines 37 yıldır İstanbul uçuşlarını sürdürüyor Singapour Airlines 37 yıldır İstanbul uçuşlarını sürdürüyor

Lojistik devi DHL, İspanya'nın Bask Bölgesi'nin başkenti Vitoria-Gasteiz'de yeni bir uçak bakım tesisi inşa ediyor. Bu tesiste gelecekte DHL'in Boeing jetleri ve diğer uçakları bakım görecek.

Vitoria-Gasteiz, birçok sanayi firmasına ev sahipliği yaparken, Avrupa ve Fas'a yakınlığı nedeniyle DHL için stratejik bir konumda bulunuyor. Bu nedenle DHL, burada DHL Express'in en büyük ikinci bakım tesisini kurmayı planlıyor.

Şirketin açıklamasına göre, Vitoria Havalimanı'ndaki hangarda başlangıçta yaklaşık 50 çalışan görev yapacak ve Boeing filosunun yanı sıra diğer uçakların bakımı yapılacak. Ayrıca, önemli uçak parçaları ve sistemleri için ofisler ve depo alanları da yer alacak.

DHL, bu tesisin karbon nötr olacağını da belirtti. Şirket, bu hedefe ulaşmak için alınacak önlemleri henüz açıklamasa da, bu tesisin DHL Express'in yıllık sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltmasına yardımcı olacağını ifade etti. Bu sayede, DHL'in Avrupa'daki bakım tesislerine yapılan konumlandırma uçuşlarının sayısı azalacak ve İber Yarımadası'ndaki hizmet dışı kalmış uçakların geri dönüşü ve bakımı için daha kısa mesafeler sağlanacak.

Yeni tesis, Vitoria Havalimanı'ndaki mevcut merkezlerin batısında yer alacak ve 19.700 metrekareyi aşan bir alanı kapsayacak. Bu alanda 6600 metrekare hangar, 1605 metrekare dış alan ve 11.500 metrekare apron alanı bulunacak.

Kaynak: AERONEWS24