Sivil Havacılık

DHL FİLOSUNA BİR B777 DAHA KATILDI

DHL Express, filosuna katılan son Boeing 777 kargo uçağıyla Singapur'daki ana üssünde hizmet vermeye başladı.

Abone Ol

DHL Express, Singapur'daki ana üssünde hizmete giren son Boeing 777 kargo uçağıyla Asya Pasifik ile Amerika arasındaki kıtalararası bağlantıyı güçlendirdi. 102 ton taşıma kapasitesine sahip olan bu uçak, zaten Singapur'da görev yapan dört diğer Boeing 777 kargo uçağına katılarak toplamda 1,224 ton taşıma kapasitesi sağlayacak. Aralık 2023'ten itibaren, beş Boeing 777 kargo uçağı, Asya Pasifik ile Amerika arasında haftada 7 kez ve haftada 5 kez olmak üzere iki farklı rota üzerinde çalışacak.

Bu yeni uçaklar, DHL Express'in Singapur'un stratejik konumunu kullanarak Asya Pasifik ile ABD Batı Kıyısı arasındaki gönderi kapasitesini artırmasına yardımcı olacak. Asya Pasifik ile Amerika arasındaki gönderilerdeki talep, özellikle sınır ötesi e-ticaret ve ticaret faaliyetlerindeki artış nedeniyle önemli ölçüde artmış durumda.

DHL Express'in Asya Pasifik CEO'su Ken Lee, beş Boeing 777 kargo uçağını devreye almanın, Asya ile Amerika arasındaki ticaret bağlantısını artırmaya yönelik bir çaba olduğunu belirtti. Bu uçakların işletilmesi ve bakımının yapılması için partner olarak Singapur Havayolları'nı seçtiklerini ekleyerek, bu durumun müşteri hizmeti kalitesini daha da güçlendirdiğini ifade etti.

Bu yeni Boeing 777 kargo uçakları, aynı zamanda DHL Express'in sürdürülebilirlik hedeflerine de katkı sağlıyor. Dünyanın en büyük, en uzun menzilli ve en yetenekli çift motorlu kargo uçağı olan Boeing 777, arttırılmış yakıt verimliliğiyle dikkat çekiyor ve mevcut B747-400'lere kıyasla %18 daha az CO2 emisyonuna sahip.

DHL Express, dünya genelinde 220'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve küresel ağı, 18 kendi ve ortak havayolu ile 300'den fazla özel uçak ve 2,400'ü aşkın günlük uçuşu içeriyor. Şirket, sürdürülebilirlik odaklı yatırımlar ve sürekli iyileştirmelerle hizmetlerini güçlendirmeye devam ediyor.