Seyir İzin Belgesi Sistemi'ni güncelleyerek tamamen dijital ortama taşıdıklarını ve tekne sahiplerinin kullanımına sunduklarını belirten Bakan Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Belge, kağıt ortamında farklı bakanlıklarca fiziki onay ile düzenlenirken, 12 Temmuz 2024 itibarıyla teknelerin izin ve bilgilerinin yer aldığı SİBS'yi güncelleyerek yeni sistemi devreye aldık. Güncellenen yeni sistemle, vatandaşların sahip oldukları deniz turizm araçları için, gemi acentelerinin ise tüm tekneler için izin belgesi işlemlerini, e-Devlet şifreleriyle sisteme girerek kendilerinin yapmalarına imkan sağladık."
Bakan Uraloğlu, yeni sistemle tekne sahibi değişikliğinin olması durumunda e-devlet şifresi ile dijital ortamda hızlı şekilde yapılacağını açıkladı.

Prontotour'dan "Pasaport Bizden" Kampanyası Prontotour'dan "Pasaport Bizden" Kampanyası

Belge ücreti çevrim içi ödenebilecek

Bakan Uraloğlu, e-devlet ile hızlı ve kolay bir şekilde işlemlerin tamamlanmasını amaçladıklarını duyurdu.

Ayrıca belge ücretinin sistem üzerinden oluşturulan ödeme koduyla ödenebilmesi ve ödeme çevrim içi sistemde göründüğünden ilave makbuz beyanına gerek bulunmaması kolaylığını anlatan Bakan Uraloğlu, "Online ödeme sistemi ile belge ve harç eşleştiğinden herhangi bir vergi kaybı da olmayacak." ifadesinde bulundu. (Sputnik)