Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen özel konserde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin savunma sanayiindeki ilerlemelerine değinen Erdoğan, yeni bir uçak gemisinin hazırlıklarının sürdüğünü duyurdu.

Konuşmasında Türkiye'nin savunma sanayiinde attığı adımları vurgulayan Erdoğan, "Anadolu gemimizle inşallah şimdi onun daha büyüğünü, yani uçak gemimizi hazırlıyoruz. Bir an önce onu da ordumuzun saflarına katacağız. KAAN'ımız, Hürjet'imiz, Atak'ımız, Gökbey'imiz, denizaltılarımız, Altay Tank'ımız ve füzelerimizle tam bağımsız Türkiye idealimize emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

"İstiklal Harbimiz Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Bir Başarıdır"

Sarsılmaz, yeni nesil ürünleriyle Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı’nda Sarsılmaz, yeni nesil ürünleriyle Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı’nda

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve önemine de değinerek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. İstiklal harbimiz, başlı başına dünyada eşi benzeri olmayan büyük bir başarıdır. Türk milleti, tarih yapan ve tarih yazan vasfını bir kez daha göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Türk milletinin zaferlerle dolu tarihine dikkat çekerek, "4 gün önce Malazgirt Zaferi'nin sene-i devriyesini kutladık. Aynı gün Büyük Taarruz'un yıldönümünü andık. Ağustos ayı, tarihimizde Türk'ün zaferler ayı olarak bilinir. Türlü meşakkatlerle elde edilen başarıyla Türk askerinin kahramanlığı perçinlenmiştir" dedi.

Savunma Sanayiinde Bağımsızlık Vurgusu

Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayiinde tam bağımsızlık hedefine emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Ülkemizi daha aydınlık bir geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Uçak gemimizin hazırlıkları yapılıyor ve bu gemimizi ordumuzun saflarına katacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında, ülkenin iç güvenliğinin ve birliğinin önemine dikkat çeken Erdoğan, "85 milyon olarak hepimiz aynı gemideyiz. Siyasi görüşlerimiz, kökenlerimiz, inançlarımız farklı olsa da aynı gök kubbenin altında, aynı vatan toprağının üzerinde yaşıyoruz. Son dönemlerde çeşitli kışkırtmalara şahitlik ediyoruz, ancak 85 milyon olarak ülkemizin geleceğini hep birlikte koruyacağız" ifadelerini kullandı.