Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirilen ikinci pistin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu ve merakla beklenen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın açılış tarihini duyurdu.

Erdoğan, Adanalı ve Mersinli vatandaşların uzun zamandır beklediği Çukurova Havalimanı'nın önümüzdeki ay hizmete açılmasını hedeflediklerini belirtti. Çukurova Havalimanı'nın bölgeye katkı sağlayacak ve yolculara modern bir hizmet sunacak önemli bir altyapı olduğuna vurgu yaptı.

Ayrıca, Antalya Havalimanı'ndaki kapasite artırma çalışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Havalimanı'nın kapasitesini 35 milyondan 80 milyona çıkarma hedeflerini sürdürdüklerini ifade etti. Ayrıca, Esenboğa Havalimanı'ndaki altyapı iyileştirme çalışmalarını ve Hatay Havalimanı'nın onarım ihalesini de açıkladı.

Erdoğan'ın konuşması, Türkiye'nin havacılık sektöründeki altyapı geliştirme çalışmalarına yönelik stratejik hedeflerini ortaya koyması açısından önemli bir bilgilendirme niteliği taşıdı.