Sivil Havacılık

Corendon Havayolları, IBS Yazılımı ile Stratejik Ortaklık Kurdu

Türkiye'nin önde gelen havayolu şirketlerinden Corendon Havayolları, ticari operasyonlarını geliştirmek amacıyla IBS Yazılımı ile stratejik bir ortaklık başlattı.

Abone Ol

Türkiye'nin önde gelen havayolu şirketlerinden Corendon Havayolları, ticari operasyonlarını geliştirmek amacıyla IBS Yazılımı ile stratejik bir ortaklık başlattı. Bu işbirliği kapsamında, Corendon, IBS Yazılımı'nın iFly Res ticaret platformunu kullanarak gelir akışlarını artırmayı ve operasyonel verimliliği iyileştirmeyi hedefliyor. Ortaklık süresince havayolunun 37 milyondan fazla yolcu işlemesi bekleniyor.

IBS Yazılımı, küresel seyahat endüstrisine SaaS çözümleri sunan lider bir sağlayıcı olarak, yapılan detaylı pazar değerlendirmesi sonucu seçildi. Corendon Havayolları, iFly Res Yolcu Hizmetleri Sistemi (PSS) ile hem sadece koltuk satışlarını hem de tur operatörlüğü işini tek bir envanter altında birleştirme imkanı buldu. Bu sistem, iş gücü gereksinimlerini azaltırken, gelir kaybını önlemeye yardımcı olacak.

Ortaklık, IBS Yazılımı'nın gelişmiş Gelir Yönetimi çözümünün entegrasyonu ile Corendon'un finansal performansını artırmayı hedefliyor. Tek bir envanter sunarak hem tur operatörü tahsisatlarını hem de sadece koltuk satışlarını entegre eden platform, gelir analistlerine veri odaklı ve tutarlı kararlar alma imkanı sağlayacak.

Corendon ve IBS Yazılımı İşbirliği ile Operasyonel Verimlilik Artacak

Ortaklık, havayolunun havuzlanmış tahsisatlar, sadece koltuk envanteri ve fiyatlandırmayı dinamik olarak optimize etmesini sağlayacak ve böylece gelir artışı sağlanacak. Ayrıca, iFly Res, gerçek zamanlı veri alışverişi yaparak kesintisiz operasyonlar sunacak.

NDC (New Distribution Capability) tabanlı dağıtım ile Corendon Havayolları, dinamik fiyatlandırma ve daha kişiselleştirilmiş seçenekler sunarak yolcu memnuniyetini artıracak ve rekabet avantajını koruyacak. Bu dinamik ve kişiselleştirilmiş fiyatlandırma yetenekleri, maliyet açısından en etkili tarifeleri sunma ve bölgesel tatil seyahati sağlayıcılarıyla rekabeti sürdürme konusunda önemli bir rol oynayacak.

Corendon Havayolları PSS Proje Müdürü Burcu Par Güler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Corendon Havayolları olarak misyonumuz olağanüstü seyahat deneyimleri sunmaktır. IBS Yazılımı ile ortaklık kurarak operasyonlarımızı geliştirecek ve hizmet tekliflerimizi yükseltecek en son teknolojiyi kullanıyoruz. Bu ortaklık, büyüme stratejimizin önemli bir adımı ve yenilik için tutkulu olan benzer düşünen bireylerle çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

IBS Yazılımı Avrupa ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı Ben Simmons ise, “Corendon Havayolları’nı Türkiye'deki genişleyen havayolu ortakları ailemize katılmaktan mutluluk duyuyoruz. iFly Res platformu, Corendon gibi hibrit tur operatörleri ve charter havayollarının benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. Corendon Havayolları’nın Türk kıyılarına daha fazla insan getirme ve ticari başarı sağlama hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

Corendon Havayolları, Sun Express ve Freebird’in ardından IBS Yazılımı ile işbirliği yapan üçüncü Türk havayolu olarak, IBS Yazılımı’nın Merkezi Avrupa'dan Türkiye'ye VFR (Visual Flight Rules) ve tatil seyahati pazarlarındaki liderliğini pekiştiriyor.