Türk havayolu şirketi Corendon Airlines, StandardAero ile Boeing 737 MAX 8 uçaklarının CFM International LEAP-1B motorları için bakım, onarım ve revizyon (MRO) hizmetleri almak üzere yeni bir anlaşma imzaladı. Corendon, bu anlaşma kapsamında StandardAero’nun Texas'taki San Antonio tesisinde kurulan yeni LEAP-1A ve LEAP-1B MRO hattından yararlanacak.

Rusya'da uçak biletleri cep yakıyor! Rusya'da uçak biletleri cep yakıyor!

StandardAero, Corendon’un ilk LEAP-1B motorunu, devam eden zaman motor bakım (CTEM) hizmeti için aldı. Corendon Airlines, LEAP motorlu MAX filosunun yanı sıra, CFM56-7B motorlarıyla çalışan Boeing 737-800 jetlerine de sahip. Yeni anlaşma, StandardAero’nun Corendon ile mevcut ilişkisini genişletiyor.

StandardAero’nun Havayolları ve Filoları Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Will Pitcher, "StandardAero'nun Corendon Airlines tarafından LEAP-1B MRO hizmetleri için görevlendirilmiş olmasından gurur duyuyoruz. Türkiye’yi LEAP-1A ve LEAP-1B müşteri ülkeleri listemize eklemekten mutluluk duyuyoruz. Corendon'un San Antonio merkezli LEAP ekibimize gösterdiği güveni değerli buluyor ve Corendon ve yolcularının hizmet beklentilerini karşılamayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

StandardAero, San Antonio’daki test kompleksinde LEAP-1B motorları için ilk test hücresi onayını da duyurdu. Şirket, LEAP-1A ve LEAP-1B motorları için MRO yeteneğini artırmanın yanı sıra, LEAP ailesi için yeni motor bileşen onarımlarını endüstriyelleştiriyor. StandardAero’nun Komponent Onarım Hizmetleri (CRS) bölümü, LEAP-1A ve LEAP-1B için 230'dan fazla bileşen onarımını başarıyla gerçekleştirdi.

Ayrıca, StandardAero, San Antonio’daki Eğitim Akademisi aracılığıyla LEAP teknisyenlerinin sayısını artırmak için kendi iç Havacılık Mekanik Eğitim Programı’nı sürdürüyor.

CFM International, GE Aerospace ve Safran Aircraft Engines’in 1974 yılında kurduğu ortaklık, dünya genelinde ticari uçak motorları pazarında verimlilik, güvenilirlik ve dayanıklılık standartlarını belirliyor. Şirket, LEAP motor ailesini üretir ve dünya çapında 600'den fazla operatöre LEAP ve CFM56 filolarını destekler.

Hollanda merkezli Corendon, hava yolları, incoming ajansı ve oteller ekleyerek bir turizm grubuna dönüştü. 2011’de kurulan Corendon Dutch Airlines ve 2017’de kurulan Corendon Airlines Europe adlı yan kuruluşları ile Corendon Airlines, 65 ülkede 165 havaalanına doğrudan uçuşlar sunarak yılda yaklaşık dört milyon yolcu taşıyor.

Kaynak: AERONEWS24