Tatil havayolu Corendon Airlines, başarılı bir yaz sezonunun ardından 2024/2025 kış ve 2025 yaz sezonu için kapsamlı bir uçuş programı sunacağını duyurdu. Şirket, Almanya, Avusturya ve İsviçre'den yapılan uçuşlarla özellikle tatilciler için geniş bir destinasyon ağı oluşturmayı hedefliyor. Corendon Airlines CEO’su Yıldıray Karaer, “Güçlü yolcu rakamları ve gelecek yıl için olumlu görünüm, stratejimizin doğru yolda olduğunu gösteriyor.” dedi.

Enes Çakmak, DHMİ Genel Müdürü Olarak Göreve Başladı Enes Çakmak, DHMİ Genel Müdürü Olarak Göreve Başladı

Yoğun Talep ve Etnik Uçuşlar

2024 yaz sezonunda Türkiye, İspanya, Yunanistan, Fas ve Mısır’a yönelik yüksek talep gören Corendon, özellikle Türkiye pazarında etnik uçuşlara artan bir ilgi olduğunu belirtti. Bu uçuşlar, Karadeniz ve Doğu Anadolu gibi turistik destinasyonlar dışındaki havaalanlarına yapılan seferleri kapsıyor. Şirket, bu talebi karşılamak amacıyla 2024 yılında bu uçuşların süresini uzattı ve 2025 yılında da bu uygulamaya devam edecek.

Kış Sezonunda 600.000 Koltuk

Corendon Airlines, 1 Kasım 2024 ile 14 Mart 2025 tarihleri arasında geçerli olan kış uçuş programında, Almanya, Avusturya ve İsviçre’den tatil destinasyonlarına 600.000’den fazla koltuk sunacak. Popüler destinasyonlar arasında Kanarya Adaları’ndan Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote ve Teneriffa ile Mısır’daki Marsa Alam ve Hurgada bulunuyor. Türkiye'de ise özellikle Antalya’ya olan uçuşlar yoğun talep görüyor.

2025 Yaz Sezonunda Genişletilmiş Uçuş Ağı

Corendon Airlines, 2025 yaz sezonunda daha da geniş bir uçuş ağı ile hizmet vermeyi planlıyor. 30’dan fazla destinasyonu kapsayan uçuş programıyla, yazın yüksek sezonunda haftada 500'den fazla uçuş gerçekleştirecek. Şirket, Almanya'daki 18 havaalanından – Almanya’da en fazla havaalanına uçan havayolu olarak – uçuş düzenlerken, Avusturya’da dört, İsviçre’de ise iki havalimanına seferler gerçekleştirecek. Toplamda iki milyondan fazla koltuk sunan Corendon, 2025 yazında da tatilcilerin en çok tercih ettiği havayollarından biri olmayı hedefliyor.