Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

BOC Aviation, Alman tatil havayolu Condor için altı yeni uçak siparişi verdi. Singapur merkezli kiralama şirketi, 29 Aralık 2023 tarihinde Airbus ile dört adet Airbus A321neo ve iki adet A320neo uçağının satın alınması için anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu uçaklar, 2027 ve 2028 yıllarında teslim edilecek.

BOC Aviation'ın Yardımcı İcra Direktörü ve Baş Finans Direktörü Steven Townend, Condor ile yapılan bu anlaşmadan dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. Townend, "Bu altı en son teknoloji uçak ile filo büyümesini ve yenilemesini destekliyoruz" dedi. Ayrıca, anlaşmanın dünyanın en gelişmiş uçak modellerinin teslimatına katkı sağlayarak şirketin uzun vadeli sürdürülebilir büyüme hedeflerine destek olduğunu ifade etti.

Ekim ayında Condor, filosundaki 11 adet A330-900neo uçağına ek olarak 2026 ve 2027 yıllarında teslim almak üzere üç adet daha A330-900neo uçağı sipariş etmişti. Bu yeni uçaklar, Condor'un uzun menzilli filosundaki mevcut Boeing 767 uçaklarını 2024 ilkbaharına kadar tamamen değiştirecek ve uzun menzilli filo yenileme programının bir parçası olacak.

Condor'un Finans Direktörü Björn Walther, BOC Aviation Limited ile yapılan bu anlaşmayı, Avrupa'nın en modern ve verimli filolarından birini işletme yolunda atılan önemli bir adım olarak değerlendirdi. Walther, "Bu ortaklık bizim için son derece önemli ve yeni ortağımızla devam eden destek ile güvene minnettarız" şeklinde konuştu.