Sivil Havacılık

ÇİN'DEN LONDRA'YA YENİ HAVA KARGO ROTASI

Çin’in güneybatısındaki Chongqing Belediyesi ile Londra’yı birbirine bağlayan yeni hava kargo rotası Salı günü açıldı.

Abone Ol

Çin'in güneybatısındaki Chongqing Belediyesi ile Londra'yı birbirine bağlayan yeni bir hava kargo rotası Salı günü resmi olarak açıldı. Chongqing Jiangbei Uluslararası Havalimanı'ndan (CJIA) yapılan açıklamaya göre, CJIA ile Londra Stansted Havalimanı arasındaki bu rota, Chongqing ile İngiltere arasındaki ilk doğrudan hava kargo bağlantısı olma özelliği taşıyor.

Londra Stansted Havalimanı merkezli Titan Havayolları tarafından işletilen rotada, haftada üç kez olmak üzere Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri kargo taşımacılığı gerçekleştirilecek. A330-300 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek olan seferler, ağırlıklı olarak sınır ötesi e-ticaret ürünlerini taşıyacak ve 62 ton kargo kapasitesine sahip olacak.

Chongqing Jiangbei Uluslararası Havalimanı, halihazırda uluslararası ve bölgesel varış noktalarına yönelik 12 hava kargo rotasına hizmet veriyor ve haftada toplamda 31 uçuş gerçekleştiriyor. Bu yeni hava kargo rotası, Chongqing'in küresel ticaretteki rolünü güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.