Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, ülkenin stratejik deniz gücünü artırmaya yönelik önemli projelerden biri olan üçüncü uçak gemisi Fujian'ın demirleme testlerine başladığını duyurdu. Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Sözcü, geminin geliştirilmesinin planlanan takvime uygun bir şekilde devam ettiğini ve demirleme testlerinin başladığını belirtti.

Haziran 2022'de tanıtılan Fujian, Çin'in doğusundaki Fujian eyaletinin adını taşıyor ve tamamen Çin tarafından tasarlanıp inşa edilen bir uçak gemisi olarak öne çıkıyor. Çin, Liaoning ve Shandong'dan sonra hizmete girecek olan Fujian ile denizdeki güç projeksiyonunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Rusya : Voronej bölgesi üzerinde 2 İHA imha edildi Rusya : Voronej bölgesi üzerinde 2 İHA imha edildi

Çin'in deniz gücündeki bu stratejik yatırım, ülkenin savunma kapasitesini güçlendirme ve bölgesel dengeyi etkileme çabalarını yansıtıyor. Fujian'ın demirleme testlerine başlaması, Çin'in modern ve etkili bir deniz kuvveti oluşturma çabalarının bir parçası olarak görülüyor. Bu uçak gemisi, Çin'in bölgesel deniz stratejilerini destekleyerek uluslararası alanda daha etkili bir aktör olmasına katkı sağlayabilir.