Turizm

ÇİN 6 ÜLKEYE VİZELERİ KALDIRDI

Çin, ülkeyi ziyaret edecek Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya ve Malezya vatandaşlarına geçici olarak vize muafiyeti sağlayacağını açıkladı.

Abone Ol

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin, Covid-19 salgını sonrasında ülkeye gelen turist sayısını artırmak amacıyla önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Aralık ile gelecek yıl 30 Kasım tarihleri arasında geçerli olacak olan geçici vize muafiyeti, turizm ve iş amacıyla ülkeye gelenleri, aileleri ve arkadaşlarını 15 günden fazla olmamak kaydıyla ziyaret etmek isteyenleri kapsayacak.

Çin, Covid-19 salgını sırasında yaklaşık üç yıl boyunca uyguladığı "tam kapanma" politikası ve sınırlarını kapatma kararı sonrasında turizm sektörünü canlandırarak ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu adımın aynı zamanda ülkenin imajını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Son dönemde Çin'e yönelik eleştirilerin ve olumsuz algının arttığı bir dönemde, bu vize muafiyeti kararının, ülkenin dış dünyada daha açık ve misafirperver bir imaj oluşturma çabası olarak görüldüğü belirtiliyor. Çin'in, özellikle Tayvan krizi ve Sincan bölgesindeki insan hakları ihlalleri gibi konulardaki sorunlarına dikkat çekilmiş ve bu nedenle olumsuz bir imaj oluştuğu ifade edilmişti.

Almanya'nın Çin Büyükelçisi Patricia Flor, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yeni vize muafiyetinin Alman vatandaşlarının Çin'i ziyaret etmeyi kolaylaştıracağını belirtirken, umutlarını dile getirerek, Çin hükümetinin bu uygulamayı bütün AB ülkeleri için genişletmesi temennisinde bulundu. Flor aynı zamanda, Çin vatandaşlarının Almanya'ya vizesiz ziyaretleri için Schengen üyesi ülkelerinin onayının gerektiğini ifade etti.