Sivil Havacılık

China Southern ve Air Serbia İş Birliğini Genişletiyor

China Southern Airlines ve Air Serbia, mevcut Interline anlaşmalarının ötesine geçerek iş birliğini genişletme kararı aldı.

Abone Ol

China Southern Airlines ve Air Serbia, mevcut Interline anlaşmalarının ötesine geçerek iş birliğini genişletme kararı aldı. İki havayolu, kargo taşımacılığı, yer hizmetleri, bakım, ikram, lounge kullanımı ve kod paylaşımı gibi alanlarda ortaklık kurmayı hedefleyen bir mutabakat anlaşması imzaladı. Ayrıca bir ortak girişim kurma olasılığı da değerlendiriliyor.

Air Serbia CEO’su Jiri Marek, “Yaklaşık iki yıldır Tianjin’e başarılı uçuşlar gerçekleştiriyoruz. 30 Eylül itibarıyla Belgrad ve Guangzhou arasında ilk direkt uçuşumuzu başlattık. 2024 sonuna kadar Şanghay’a da bir bağlantı açmayı planlıyoruz” dedi.

China Southern Airlines Başkanı Han Wensheng ise, Çin’in "Kuşak ve Yol Girişimi" kapsamında Guangzhou’dan Belgrad’a yeni bir rota başlattıklarını belirterek, bu hattın Çin ile bu girişime katılan ülkeler arasındaki bağlantıyı büyük ölçüde güçlendireceğini vurguladı. Han, “Bu mutabakat anlaşması, China Southern Airlines’ın Kuşak ve Yol Girişimi’ne olan bağlılığında önemli bir adımı temsil ediyor ve Air Serbia ile iş birliğinde yeni bir başlangıç noktasıdır” diye ekledi.

"Kuşak ve Yol Girişimi" ya da "Yeni İpek Yolu", Çin'in dünya genelinde 100'den fazla ülkeyle ticaret ve altyapı ağlarını güçlendirmeye yönelik stratejik bir girişim olarak tanımlanıyor.