24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Çin merkezli havayolu şirketi China Eastern Airlines, Business Class menüsünde yapılan bir çeviri hatası ile gündeme geldi. Bir yolcu tarafından çekilen fotoğraf, menüde sığır eti, deniz ürünleri ve çorba gibi seçeneklerin yanı sıra, dikkat çeken bir İngilizce çeviri hatasına sahip olan bir başka seçeneği ortaya çıkardı: "bamyalı ithal köpek maması".

Fotoğraf, sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte binlerce kişinin ilgisini çekti. Çevrimiçi platformlarda tartışma yaratan çeviri hatası, China Eastern Airlines'ın menüsündeki belirsiz bir yemeği ifade ettiği için merak uyandırdı.

Conrad Wu, Facebook üzerinden paylaştığı fotoğrafın altında, "Bu tam olarak nedir?" şeklinde bir soru yöneltti. Ancak China Eastern Airlines'tan konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmediği belirtiliyor. Havayolu şirketine yapılan iletşimlerden herhangi bir cevap alınamadığı kaydedildi.

Yaşanan çeviri hatası, havayolu sektöründe dil bariyerlerinin ve kültürel farklılıkların bazen komik ve düşündürücü sonuçlara yol açabileceğini bir kez daha gösterdi.