Sendika işçilerinin 24 saatlik grevi nedeniyle Charleroi Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar iptal edildi. Havaalanı yönetimi daha önce olası aksaklıklar konusunda uyarıda bulunmuştu, ancak sendikanın pisti kapatmasının ardından durum beklentilerin ötesine geçti.

Dün, havalimanı ve havayolları yolcuları olası sorunlar hakkında önceden bilgilendirmişti. Başlangıçta, havaalanı işletmecisi önlem olarak "operasyonel kapasiteyi azaltmayı" planlamış ve yolculara "sadece el bagajı ile uçmalarını" tavsiye etmişti. Ancak, tüm havalimanı artık durma noktasına geldi ve hiçbir uçuş gerçekleştirilemiyor.

Brüksel Güney Charleroi Havalimanı (BSCA) sözcüsü Nathalie Pierard, "Sendika delegelerinin güçlü seferberliği nedeniyle güvenliği sağlayamıyoruz" dedi. "Yolcuların bu spontane eylemlerden etkilendiği için üzüntü duyuyoruz." Bugün uçuşu olan yolcuların havalimanına gelmemeleri ve bunun yerine havayolları ile iletişime geçmeleri tavsiye edildi.

S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı

İş Yükü Sorunları

Uyuşmazlık, havalimanı personelinin çalışma koşulları nedeniyle devam ediyor. Çalışanlar ayrıca "agresif yönetim"den de şikayet ettiler.

PEGASUS seferleri de iptal edildi

Pegasus Hava Yolları 'da bugün gerçekleştireceği seferleri iptal etti. Pegasus'un PC921, PC922, PC923 ve PC924 sefer sayılı uçuşları havalimanındaki grev nedeniyle iptal edildi.