Sivil Havacılık

Çeyrek final maçı için gövde büyüttüler

İsviçre'nin havayolu şirketi Swiss, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın çeyrek finalinde İsviçre'nin İngiltere ile karşılaşacağı kritik maç öncesinde Düsseldorf'a özel bir uçuş gerçekleştirdi.

Abone Ol

İsviçre'nin havayolu şirketi Swiss, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın çeyrek finalinde İsviçre'nin İngiltere ile karşılaşacağı kritik maç öncesinde Düsseldorf'a özel bir uçuş gerçekleştirdi. Normalde Zürich-Düsseldorf hattında daha küçük uçaklar kullanan Swiss, bu kez Edelweiss'e ait geniş gövdeli Airbus A340 model uçağı tercih etti.

Büyük Maç Öncesi Özel Uçuş

6 Temmuz Cumartesi (bugün) saat 19:00'da Merkur Spiel-Arena'da oynanacak olan İsviçre-İngiltere maçı, çeyrek final mücadelesi olması nedeniyle büyük önem taşıyor. İsviçre Milli Takımı'nın çeyrek finaldeki bu önemli maçı için Swiss, Cuma öğleden sonra Düsseldorf'a özel bir uçuş düzenledi. LX10245 sefer sayılı bu uçuş, Edelweiss'e ait HB-JMF kuyruk numaralı Airbus A340 ile gerçekleştirildi.

Normalde Dar Gövdeli Uçaklar Kullanılıyor

Swiss, Zürich ile Düsseldorf arasındaki seferlerde genellikle dar gövdeli Airbus A220, A320 veya A321 modellerini kullanıyor. Ancak bu kez, artan yolcu talebini karşılamak ve milli takımı desteklemek amacıyla geniş gövdeli bir uçakla uçuş gerçekleştirildi. Airbus A340, geniş kapasitesi ile daha fazla yolcu taşıma imkanı sunarak, taraftarların Düsseldorf'a rahatça ulaşmalarını sağladı.

Swiss'ten Açıklama

Swiss yetkilileri, özel uçuşla ilgili yaptığı açıklamada, "Milli takımımızın Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki çeyrek final maçına ulaşımını kolaylaştırmak ve taraftarlarımızın desteklerini hissettirmelerini sağlamak amacıyla bu özel uçuşu düzenledik. Edelweiss'e ait Airbus A340 uçağı, bu önemli karşılaşma için ideal bir tercih oldu" dedi.

Edelweiss ve Swiss İş Birliği

Swiss ve Edelweiss arasındaki bu iş birliği, iki havayolu şirketinin esnekliğini ve yolcu taleplerine hızlı bir şekilde yanıt verebilme kabiliyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Edelweiss'in geniş gövdeli Airbus A340 uçakları, Swiss'in ihtiyaç duyduğu anlarda destek sağlamak amacıyla kullanılabiliyor.