Sivil Havacılık

ÇAYIROVA'DAN BİLİME UÇUŞ

Çayırova'da uçuş ömrünü tamamlayan yolcu uçağının bulunduğu alana bilim parkı yapılıyor. Çayırova bilim parkında tüm işler bittikten sonra alanda bulunan uçağın bakımına geçilecek.

Abone Ol

Çayırova'da uçuş ömrünü tamamlamış olan bir yolcu uçağının bulunduğu alanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayırova Bilim Parkı projesi hayata geçiriliyor. Airbus A340 tipi yolcu uçağının bulunduğu alanda yapılan çalışmalar kapsamında 7 bin 500 metrekarelik yeşil alan ve 6 bin 475 metrekarelik sert zemin planlanmış olan 17 dönümlük Çayırova Bilim Parkı'nın inşaatı devam ediyor. Uçağın bulunduğu alandaki çalışmaların yüzde 95 seviyesine ulaştığı belirtiliyor.

Çocuk oyun grubu zeminine SBR dökme kauçuk işlemleri tamamlandıktan sonra üst katman EPDM kaplaması da yapılacak. Dış mekan aydınlatma direk montajının tamamlandığı projede bina içi aydınlatma, kamera ve elektrik işleri sürdürülüyor. Kafeterya zemin seramik imalatının yanı sıra otopark zemini dışında sert zeminlerin imalatları da tamamlandı. Çayırova Bilim Parkı'nın, bilim meraklılarını ağırlayacak şekilde tasarlandığı ve uçakla birlikte kafeterya binası, idari bina, mescit, tuvalet, otopark, çocuk oyun alanı, amfi, kentsel donatılar ve meydanı içereceği ifade ediliyor.

Çayırova Bilim Parkı'nın tamamlanmasının ardından uçakla ilgili bakım çalışmalarına başlanacak. Airbus A340 tipi yolcu uçağının kanat açıklığı 60 metre, gövde uzunluğu ise 64 metre olduğu belirtiliyor. Uçağın dış yüzeyinde boya ve tadilat işlemleri gerçekleştirilecek, iç mekanı da bilim merkezi standartlarına uygun hale getirilecek.