Sivil Havacılık

Cathay Pacific ve HK Express operasyonlarını genişletiyor

Cathay Pacific ve HK Express, Kamboçya ve Vietnam'daki operasyonlarını genişletiyor.

Abone Ol

Cathay Pacific ve HK Express, Kamboçya ve Vietnam'daki operasyonlarını genişletiyor.

Hong Kong'un ana havayolu şirketi olarak, yerel hava trafiği merkezi büyümesini teşvik etmek ve Hong Kong ile Çin ana karası arasında küresel bağlantıları sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Cathay Group CEO'su, altı günlük Laos, Kamboçya ve Vietnam ziyaretinin ardından, bölgenin Cathay'in genişleyen ağı ve Hong Kong'un ekonomik gelişimi için önemini vurguladı. ASEAN ülkeleriyle iş birliğini artırarak bu büyüme fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Cathay Grubu'na bağlı Cathay Pacific ve HK Express, şu anda haftalık 360'tan fazla uçuşla 17 ASEAN destinasyonuna hizmet veriyor. Grubun Vietnam'daki varlığını genişletmek amacıyla HK Express, 2024'ün dördüncü çeyreğinde Phu Quoc'a yeni bir hat açmayı planlıyor. Ayrıca, Kamboçya'daki ziyaretinde, Cathay Pacific'in Phnom Penh'e olan uçuş sıklığını 27 Ekim'den itibaren haftada beşten günlük uçuşlara çıkaracak bir mutabakat zaptı imzalandı.

ASEAN'ın, kurucu üyeleri Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler ve Singapur'un yanı sıra Brunei, Vietnam, Laos, Kamboçya ve Myanmar olmak üzere toplam 10 üyesi bulunuyor.