Pegasus Hava Yolları, havacılık sektöründeki sürdürülebilirlik çabalarıyla dikkat çekerek, 2023 yılı Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Çevresel Sürdürülebilirlik Havayolu Ödülü'nü kazandı. "Rotamız Sürdürülebilir Bir Gelecek" sloganıyla hareket eden Pegasus Hava Yolları, havacılık ve seyahat endüstrisinde saygın bir kaynak olan CAPA (Centre for Aviation) tarafından verilen bu prestijli ödüle layık görüldü. Ödül, CAPA Asya Havacılık Zirvesi ve Sürdürülebilirlik Ödülleri kapsamında sunuldu ve 2 Kasım 2023 tarihinde Kuala Lumpur'da gerçekleşen bir törenle Pegasus Hava Yolları Başhukuk Müşaviri ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ali Uzun tarafından kabul edildi.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Pegasus Hava Yolları CEO'su Güliz Öztürk, bu ödülün, şirketin sürdürülebilirlik hedeflerine olan bağlılığın bir kanıtı olduğunu belirterek, tüm ekibin bu ödülle onurlandığını ve sürdürülebilirlik yolculuğundaki kolektif çabaların takdir edilmesinin büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Aynı zamanda, 2050 yılına kadar Net Sıfır hedefine ulaşma çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Pegasus Hava Yolları Başhukuk Müşaviri ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ali Uzun ise ödülün önemini vurgulayarak, şirketin sürdürülebilirlik kültürünü oluşturmak için başladıkları yolculuğun önemli bir adım olduğunu belirtti. Bu ödülün, ekibi daha fazlasını başarmaya teşvik edeceğine inandığını ifade etti.

Ödüller, hava yolu karbon emisyonlarına dayalı olarak CAPA Envest Küresel Havayolu Sürdürülebilirlik Karşılaştırma Raporu'na dayanarak veriliyor. Bu rapor, hava yolu emisyonlarını şeffaf bir şekilde değerlendiren ve bağımsız bir sürdürülebilirlik derecelendirme sistemi oluşturan kapsamlı bir sektör kaynağı olarak hizmet vermektedir. Pegasus Hava Yolları, bu rapor ve çevresel sürdürülebilirlik çalışmaları sayesinde ödüle layık görülmüştür.