Türkiye’nin ve Avrupa’nın en önemli savunma sanayi organizasyonlarından biri olan SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’na katılan CANiK ve bağlı bulunduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketleri, hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen katılımcılarla yeni iş birliği fırsatları arayışında bulundu. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve 6 bakanlık ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının destekleriyle İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarda, SYS Grup şirketleri 574 metrekarelik geniş bir alanda en son teknoloji ürünlerini sergiledi.

SARSILMAZ, Türk savunma sanayiinde bir ilke daha imza atıyor SARSILMAZ, Türk savunma sanayiinde bir ilke daha imza atıyor

Yenilikçi Sistemler Yoğun İlgi Gördü

CANiK, AEI Systems ve UNIROBOTICS gibi bağlı şirketleri ile SAHA EXPO’ya katılan SYS Grup, kara, hava ve deniz platformlarında kullanılabilecek yenilikçi sistemlerini tanıttı. Platform üreticisi ve entegratör firmalarla yapılan görüşmelerde, AEI Systems’in düşük geri tepmeli 30x113 mm orta kalibre topu VENOM LR’nin entegrasyonuna yönelik adımlar atıldı. Ayrıca, UNIROBOTICS’in TRAKON Uzaktan Komutalı Silah Sistemi de fuarın öne çıkan yenilikleri arasında yer aldı.

İhracat Fırsatları ve Yeni Projeler

SYS Grup, fuarda yurt içinden ve dışından çok sayıda ihtiyaç makamı ve şirketle iş birliği görüşmeleri gerçekleştirerek, yeni ihracat fırsatlarının alt yapısını oluşturdu. Ağır makineli tüfekler için Türkiye’de ilk kez tanıtılan susturucular ve MECANIK MO X Large optik sistemler de fuarda büyük ilgi gördü. Hafif silah segmentinde ise CANiK, kısa süre önce duyurduğu METE MC9 serisinin yeni modelleri MC9 L ve MC9 LS’yi Türkiye’de ilk kez sergiledi.

SYS Grup Genel Müdürü Aral: “2025 Hedeflerine İlerliyoruz”

SAHA EXPO’da açıklamalarda bulunan SYS Grup ve CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, Türk savunma sanayisinin ulaştığı noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aral, “CANiK ve SYS Grup olarak, 2024 ihracat hedeflerimize ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. SAHA EXPO, 2025 yılı hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir durak niteliğinde. Savunma sanayisinin öncülerinden biri olarak, yenilikçi sistemlerimizle bu alandaki rolümüzü sürdürmeye kararlıyız” dedi.

SYS Grup şirketleri, Türkiye'nin savunma sanayisindeki gücünü dünya genelinde tanıtmaya ve yeni iş birliklerine imza atmaya devam ediyor.