CANiK, 2023'ü hedeflerini aşarak muazzam bir başarı hikayesiyle tamamladı. Şirket, dünya genelinde 4 kıtada gerçekleşen 13 uluslararası fuara katılarak ihracatını dolar bazında %75 artırdı ve 2023 yılında 145 milyon dolarlık bir ihracat rakamına ulaştı.

Geçen yıl düzenlenen fuarlar, 750 binden fazla ziyaretçiyle CANiK'i buluşturdu. 2024'e girerken, şirket ihracatta yeni pazarlara açılmayı ve 16 fuarda yer almayı hedefliyor. CANiK Dış Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral, "2024 yılında da kendimize büyük hedefler belirledik, önümüzdeki yıl da yoğun bir ihracat rotası gerçekleştireceğiz" diyor.

Dünya çapında takdirle izlenen CANiK, 2023 yılında düzenlenen önemli savunma sanayii fuarlarında boy gösterdi. Fuarlarda sergilediği etkileyici performans ile ihracatını dolar bazında %75 artıran şirket, 2024 yılında ABD, Almanya, Suudi Arabistan, Afrika ve diğer ülkelerde düzenlenecek fuarlara katılarak başarı grafiğini daha da yukarı taşımayı hedefliyor.

Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor

CANiK'in 2023'teki önemli başarıları arasında, dünyanın önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticisi olması, orta kalibre top üretimi alanında İngiliz AEI Systems şirketini bünyesine katması ve yeni ürünleri CANiK M3 ve TRAKON TARGAN'ın tanıtımı bulunuyor. Ayrıca, CANiK'in ödül kazanan tabancaları ve Cumhuriyet'in 100. yılına özel tasarlanan TP9 Elite Combat 1923 serisi, şirketin dünya genelindeki etkileyici varlığını bir kez daha vurguluyor.

CANiK, 2023'te atılım yılı olarak nitelendirilen bu dönemde sadece başarılarıyla değil, aynı zamanda Türkiye'nin gücünü ve savunma sanayiindeki gelişimini gururla temsil etmesiyle de öne çıkıyor. CANiK, 2024'te yeni pazarlara açılmaya, daha fazla başarıya imza atmaya ve Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında da aynı heyecanla üretime devam etmeye hazır.