Pilotların uluslararası görevlerde yaşadığı vize problemi TBMM gündemine de taşındı.

Kısa bir süre önce PİLVAK Başkanı Tolga Hakan ÇAKITER, TBMM'de CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ile görüşmüş, PİLVAK'ın girişimleri ile hazırlanan kanun tasarısını hakkında bilgi vermişti.

Hainan Airlines Viyana’dan Chengdu’ya Direkt Uçuşlara Başlıyor Hainan Airlines Viyana’dan Chengdu’ya Direkt Uçuşlara Başlıyor

Pilvak

Görüşmelerin ardından  İYİ Parti Grup Başkanvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, konuyu TBMM' gündemine taşıdı. Mecliste konuşan Kavuncu, pilotların vize problemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Pilotlarımızın bu şekilde mağdur edilmesi kabul edilebilir bir durum değil"

Buğra Kavuncu, "Onbinin üzerinde pilot var, uçtukları zaman herhangi bir vize problemiyle karşılaşmıyorlar fakat bu pilotlar aynı zamanda uçak alımları, similasyon eğitimleri gibi yurt dışında bir çok faaliyete gidiyorlar ve vizeleri yok, her seferinde büyükelçi kapılarında ellerindeki pasaportlarla vize almaya çalışıyorlar, pilotlarımızın bu şekilde mağdur edilmesi kabul edilebilir bir durum değil" dedi. 

Kaynak: AERONEWS24