Brussels Airlines, olası filo genişletme planları için seçeneklerini değerlendiriyor. Kısa mesafeli operasyonlar için Airbus A321neo ve uzun mesafeli rotalar için A350'nin gelecekteki siparişlerde yer alması gündemde. Şirket, çevresel kaygılar nedeniyle A330neo'yu filosuna eklemeyi düşünmüyor.

Brussels Airlines'ın CEO'su Dorothea Von Boxberg, aeroTELEGRAPH'e verdiği röportajda, taşıyıcının mevcut düşünce yapısını açıkladı. Airbus A321neo, Londra-Brüksel gibi iş odaklı kısa mesafeli uçuşlar ve Brüksel'den Malaga (İspanya) ve Nice (Fransa) gibi tatil yerlerine yapılacak uçuşlar için ideal bir ekleme olarak görülüyor.

Von Boxberg'e göre, A321neo, ek yakıt tankları nedeniyle sınırlı kargo taşıma kapasitesine sahip olan A321XLR'a tercih ediliyor. Kargo, özellikle Brüksel Airlines'ın düzenli seferler düzenlediği birçok Afrika şehrine yapılan uçuşlarda önemli bir gelir kaynağı. Ayrıca, Afrika destinasyonlarına seyahat eden yolcuların ekstra bagaj taşıma eğilimi, havayolunun yan gelir rakamlarını da artırıyor.

Uzun mesafeli ağ için havayolu, Boeing 787 ve A350'yi değerlendiriyor. Lufthansa ve Austrian Airlines, Boeing 787'yi kullanırken, SWISS ve Lufthansa ise A350-900'ü işletiyor. Von Boxberg'e göre, A350'yi seçmek, Lufthansa Grubu içinde belirli sinerjilere yol açabilir. Ayrıca, A350, Brüksel Havalimanı'ndaki sıkı gürültü kısıtlamalarıyla daha iyi uyum sağladığından tercih edilen bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Brüksel Havalimanı'nda 2026 yılında yürürlüğe girecek olan yeni çevresel düzenlemeler, hafta sonları 01:00 ile 05:00 saatleri arasında gece inişlerine önemli sınırlamalar getiriyor. Bu kısıtlamalar, inişlerdeki gürültü izi nedeniyle Airbus A330neo'yu olasılık dışı bırakıyor. Bu, şirketin mevcut uzun mesafeli filonun belkemiğini oluşturan ve halihazırda dokuz adet bulunan eski A330-300'e rağmen geçerli.

Brussels Airlines, yeni uçakları değerlendirmeye devam ederken, Avrupa ve Afrika'daki ağını da genişletmeye devam ediyor. Havayolunun onuncu A330'unun yakında gelmesiyle birlikte, 2024 yazında Brüksel-Nairobi (Kenya) rotasını yeniden başlatacak. Ayrıca, Krakow (Polonya) gibi yeni Avrupa içi rotalar da genişleme stratejisinin bir parçası olarak ekleniyor.

Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor

Mevcut filosunda dokuz A330 (yakında on olacak), 15 A319, 16 A320 ve üç A320neo bulunan taşıyıcı, tamamen Airbus uçaklarından oluşan bir filo işletiyor.