Belçika'nın Brüksel Havalimanı'nda, güvenlik personelinin 1 Ekim'de yapacağı grev nedeniyle tüm kalkış uçuşları iptal edildi. Havalimanı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, grev nedeniyle operasyonlarda ciddi aksamalar yaşanmasının beklendiği belirtildi.

Van Ferit Melen Havalimanı'nda Yangın! Van Ferit Melen Havalimanı'nda Yangın!

Güvenlik Önlemleri Kapsamında İptal Kararı

Açıklamada, yolcuların ve personelin güvenliğini sağlamak amacıyla hava yolu şirketlerinin, Brüksel Havalimanı ile istişare ederek 1 Ekim'de herhangi bir gidiş uçuşu gerçekleştirmemeye karar verdikleri ifade edildi. Etkilenen yolculara, hava yolu firmalarının iletişime geçeceği ve bu tarihte kalkış uçuşu olanların havalimanına gelmemeleri istendi.

Geliş Uçuşları Devam Edebilir

Brüksel'e geliş yönündeki seferlerin yapılabileceği ancak bu uçuşlarda da iptaller olabileceği belirtildi. Yolculardan, uçuşlarının durumunu kontrol etmeleri tavsiye edildi.

Yaklaşık 50 Bin Yolcu Etkilenecek

Grev nedeniyle yaklaşık 50 bin yolcunun etkilenmesi bekleniyor. Havalimanı çalışanları, artan iş yükü ve kötüleşen çalışma koşulları nedeniyle greve gitme kararı aldı. Ayrıca, çalışanlar havalimanı altyapısı, toplu taşıma olanakları ve dinlenme alanlarının yetersiz olduğunu belirterek iyileştirme talep ediyor.

Daha önce Belçika’nın Charleroi Havalimanı'nda da 12-13 Eylül tarihlerinde benzer nedenlerle gerçekleşen grev nedeniyle tüm uçuşlar iptal edilmişti.