Sivil Havacılık

British Airways Kabin Memurundan Yolculara Hijyen Uyarısı

British Airways'te görev yapan bir kabin memuru, uçuşlar sırasında yolcular arasında sıkça görülen "son derece hijyenik olmayan" bir alışkanlığı paylaşarak tatilcileri uyardı.

Abone Ol

British Airways'te görev yapan bir kabin memuru, uçuşlar sırasında yolcular arasında sıkça görülen "son derece hijyenik olmayan" bir alışkanlığı paylaşarak tatilcileri uyardı.

Ocean Florida ile gerçekleştirilen bir söyleşide, kabin ekibi üyesi, uçakta yolcuların çıplak ayaklarını çıkarmalarının son derece hoş olmayan bir durum olduğunu belirtti. "Diğer yolcular ve kabin ekibi için rahatsız edici olmasının yanı sıra, bu son derece hijyenik değil," diye ifade etti.

Her uçuş öncesinde kabinlerin temizlendiğini vurgulayan kabin memuru, ancak zeminlerin ve tuvaletlerin derinlemesine temizlenmesi için genellikle yeterli zaman olmadığını belirtti. "Uçak içinde çıplak ayakla ya da sadece çorapla dolaşmanızı asla tavsiye etmeyiz; ne üzerinde yürüdüğünüzü bilemezsiniz, özellikle de tuvalette," şeklinde ekledi.

Kabin memuru, çıplak ayakla veya sadece çorapla tuvalete gitmenin bakterilerin yayılmasına ve tatilde istemediğiniz "hediyeler" ile dönmenize neden olabileceğini vurguladı. Ayrıca, ayakkabıların çıkarılmasının acil bir durumda risk artırabileceği konusunda yolcuları uyardı.

Seyahat uzmanları, uçuş boyunca ayakkabısız kalmak istemeyen yolculara yedek bir çift kayışlı ayakkabı taşıma önerisinde bulundu. Ocean Florida'nın Pazarlama Müdürü Abby Dunn, uzun uçuşlarda konfor ve hijyen sağlamak isteyen tatilcilere, uçuş sırasında giyebilecekleri bir çift terlik getirmelerini tavsiye etti. "Uzun mesafe yolculuklarda maksimum konfor ve temizlik sağlamak için en iyi şey, uçuş sırasında giyebileceğiniz bir çift terlik getirmektir," dedi.