British Airways, Rolls-Royce Trent 1000 motorlarındaki sorunlar ve yedek parça temininde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Boeing 787 Dreamliner filosunun %15'ini yere indirmek zorunda kaldı. Bu durum, havayolunun uçuş planını da olumsuz etkiledi.

Emirates, Adelaide Uçuşlarına Yeniden Başlıyor Emirates, Adelaide Uçuşlarına Yeniden Başlıyor

Uçuş İptalleri Yaşanıyor

Rolls-Royce motorlarında yaşanan arızalar nedeniyle British Airways, 40 adet Dreamliner'dan 6'sını geçici olarak hizmetten çekti. Yedek parça tedarikindeki sıkıntılar, bu sorunun kısa sürede çözülemeyeceği anlamına geliyor. Özellikle Londra-Gatwick ile New York JFK arasındaki günlük uçuşlar tamamen iptal edilirken, bazı diğer hatlarda da uçuş sayıları azaltıldı. Bangkok ve Kuala Lumpur gibi uzun mesafe destinasyonlarına yapılan Dreamliner uçuşları ise durduruldu.

Motor Sorunları ve Tedarik Zinciri Krizi

Rolls-Royce, bu sorunun sadece British Airways’e özgü olmadığını, tüm sektörün benzer sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Tedarik zincirlerinde yaşanan aksaklıkların en az 2026’ya kadar devam edebileceği öngörülüyor. Trent 1000 motorlarında son olarak, motor kanatçıklarında oluşabilecek olası çatlaklar nedeniyle güvenlik incelemeleri yapılması gerektiği bildirilmişti.

Yolculara Alternatif Uçuşlar Sunuluyor

British Airways, yaşanan bu aksaklık nedeniyle yolcularından özür diledi ve birçok yolcuya aynı gün içinde kendi uçuşlarında veya partner havayolu firmalarıyla alternatif seyahat imkanı sunduğunu açıkladı.