Sivil Havacılık

Brezilya Hükümeti, Havacılık Sektörüne Can Suyu Sağlıyor

Brezilya hükümeti, havacılık sektörünü desteklemek için kritik bir adım attı.

Abone Ol

Brezilya hükümeti, havacılık sektörünü desteklemek için kritik bir adım attı. Geçtiğimiz hafta Brezilya Senatosu, havayolu endüstrisine yönelik yardım sağlamak amacıyla hazırlanan yasa tasarısını onayladı. Havacılık sektörü, yüksek işletme maliyetleri, zayıf Brezilya Reali ve pandemide yeterli desteğin sağlanamaması gibi sebeplerle zor bir dönemden geçiyordu.

Yeni yasa tasarısı, Brezilya'nın ulusal bayrak taşıyıcılarına destek vermek amacıyla Ulusal Sivil Havacılık Fonu'ndan yararlanılmasını mümkün kılıyor. Toplamda beş milyar Brezilya Reali (yaklaşık 810 milyon Euro) tutarındaki bu kaynak, havayolu şirketlerinin kullanımına sunulacak.

Brezilya Limanlar ve Havalimanları Bakanı Silvio Costa Filho, yasa tasarısını değerlendirirken, "Havayolu şirketlerinin finansmanı, ülkenin uçak filosunun genişletilmesi, sunulan uçuş sayısı ve biletlerin artırılması açısından hayati öneme sahiptir. Bu sayede, şirketlerin işletme maliyetleri düşecek ve dolayısıyla uçak bilet fiyatları da azalacaktır," dedi.

Yasa tasarısı, yürürlüğe girebilmesi için Brezilya Cumhurbaşkanı'nın onayını bekliyor.