Lübnan’ın tek uluslararası havalimanı olan Beyrut Uluslararası Havalimanı'nda, İsrail ve Hizbullah arasındaki artan gerilimler nedeniyle birçok uçuş iptal edildi veya gecikti. Yolcular, havalimanındaki uçuş bilgi ekranlarını endişeyle kontrol ederken, hava yolları uçuş iptallerini ve ertelemeleri duyurdu.

Yolculardan Elham Shukair, Amerika Birleşik Devletleri'ne, Ürdün üzerinden seyahat etmek üzere sabah 04:30'da havalimanına geldiğini, ancak saat 08:00'deki uçağının iptal edildiğini belirtti. Shukair, bagajının üzerinde oturarak, Lübnan’ın Orta Doğu Havayolları’yla başka bir uçuş rezervasyonu yaptığını ve Amman’a ulaşıp bağlantısını yapmayı umduğunu ifade etti.

Diğer yolcular, kalkış salonunda yerde oturarak iptal ve gecikme duyurularını takip ederken, varış salonu büyük ölçüde boştu. Diala Hatoum, uçağının hala planlandığı gibi olduğunu ancak geciktiğini belirtti ve "Bekleyip göreceğiz, şimdi bekliyoruz" dedi.

The Peninsula'da yer alan habere göre; İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'nda da yolcular belirsizlik yaşadı. Havacılık yetkilileri, bazı uçuşları geciktirdi veya yönlendirdi. Havalimanı sabah 07:00'de (GMT 04:00) kısa bir ara sonrası operasyonlara yeniden başladı. Ancak bazı uçuşların iptali veya gecikmeleri nedeniyle birçok yolcu mahsur kaldı. Air France ve yan kuruluşu Transavia, 27 ve 28 Ağustos'taki Beyrut ve Tel Aviv uçuşlarını askıya aldığını ve Orta Doğu'daki duruma bağlı olarak bu sürecin uzatılabileceğini açıkladı. Royal Jordanian Airlines da mevcut durum nedeniyle Beyrut uçuşlarını askıya aldığını duyurdu.

Emirates, Londra Stansted Havalimanı’nda Yeni Yolcu Salonu Açtı Emirates, Londra Stansted Havalimanı’nda Yeni Yolcu Salonu Açtı

Birleş Emirlikleri’ne ait Etihad Havayolları, dün Beyrut ve Tel Aviv uçuşlarını iptal ettiğini belirtti. Cuma günü Alman havayolu devi Lufthansa, Beyrut uçuşlarını 30 Eylül’e ve Tel Aviv uçuşlarını 2 Eylül’e kadar askıya alacağını açıkladı.

Lübnan’ın sivil havacılık yetkilileri, havalimanının normal şekilde çalıştığını vurguladı ve tüm uçuşların iptal edildiği yönündeki söylentilerin doğru olmadığını belirtti.