Boeing'in Türkiye'deki mühendislik ve inovasyon çalışmalarını koordine eden merkezi, açılışının beşinci yılını kutladı. Aralık 2018'de Ulusal Havacılık ve Uzay Girişimi'nin bir parçası olarak İstanbul Teknopark'ta faaliyete geçen merkez, Türkiye'nin havacılık ve uzay sektöründeki mühendislik yeteneklerini artırmayı hedefliyor.

Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu

Boeing tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'deki mühendislik ve inovasyon merkezinin önemli projelere imza attığı belirtildi. Şu anda 60'tan fazla Boeing mühendisinin küresel teknolojilere katkıda bulunduğu, aynı zamanda Türkiye'deki mühendislik yeteneklerine destek vererek ülkeyi küresel havacılık ve uzay sahnesinde güçlü bir oyuncu haline getirdiği vurgulandı.

Boeing, Türkiye'nin Milli Havacılık ve Uzay Girişimi ile iş birliği yaparak çeşitli sanayi, teknoloji, hizmet ve eğitim projelerini hayata geçirdi. Merkez, tasarım mühendisliği ve Ar-Ge çalışmalarına odaklanarak Türkiye'nin havacılık ekosistemini zenginleştirmeye ve küresel havacılık sektörü ile olan ilişkisini güçlendirmeye katkı sağlıyor. Ayrıca, Türkiye'nin havacılık ve uzay inovasyonunu yönlendirecek yetenekleri geliştirmeyi amaçlıyor.