Sivil Havacılık

BOEING’İN ÇALINAN VERİLERİ SANAL ORTAMDA YAYINLANDI

ABD’li uçak üreticisi Boeing’in çalınan verileri, siber suç çetesi Lockbit tarafından çevrim içi olarak yayına verildi. Siber çete 2 Kasım’a kadar fidye ödenmezse verileri yayınlayacağını bildirmişti.

Abone Ol

Boeing'in çalınan kurum içi verileri, Lockbit'in internet sitesinde yayınlanarak gündeme geldi. Boeing tarafından yapılan açıklamada, şirketin parça ve dağıtım işinin bir siber güvenlik olayına maruz kaldığı doğrulandı. Açıklamada, "Bu olayla bağlantılı olarak, bir fidye yazılımı aktörünün sistemlerimizden aldığını iddia ettiği bilgileri yayınladığının farkındayız" ifadesine yer verildi.

Olayın detaylarının araştırılmakta olduğu belirtilen açıklamada, kolluk kuvvetleri ve düzenleyici makamlarla sürekli iletişim halinde olunacağı vurgulandı. Boeing, açıklamada, olayın uçak veya uçuş güvenliği için bir tehdit oluşturmadığını belirterek, savunma veya diğer hassas verilerin Lockbit tarafından elde edilip edilmediği konusunda ise bilgi vermedi.

Lockbit'in geçen ay yapmış olduğu duyuruda, büyük miktarda hassas kurum içi veriyi ele geçirdiğini ve 2 Kasım'a kadar fidye ödenmezse bu verileri yayınlayacağını bildirmişti. Olayın gelişmeleri titizlikle incelenmeye devam ederken, şirketin güvenlik önlemleri ve soruşturma süreçleri devam etmektedir.