Boeing'in yaklaşık 4 ila 6 milyar dolarlık bir anlaşma kapsamında Korean Air'e iki düzine 777X jet satmaya yakın olduğu iddia edildi. Anlaşmanın Temmuz ayındaki Farnborough Airshow'da sonuçlanabileceği belirtiliyor.

THY 8 ayda 57,4 milyon yolcu taşıdı THY 8 ayda 57,4 milyon yolcu taşıdı

Güney Kore'nin en büyük hava yolu şirketi, Mart ayında Boeing'in Avrupa'daki rakibi Airbus'tan 33 adet A350 jet siparişi verdikten sonra geleneksel uzun menzilli uçak tedarikçisine geri dönüş için aylardır görüşmelerde bulunuyor.

Kaynaklar, potansiyel yeni siparişin 20 ila 30 adet 777X uçağını içerebileceğini belirtti. Cirium Ascend'in tahmini teslimat fiyatlarına göre, tipik piyasa indirimlerinden sonra bu uçakların her biri yaklaşık 198 milyon dolar değerinde.

Bir havayolu sözcüsü, "Üreticilerle görüşmeler yapıyoruz ancak henüz kesinleşen bir şey yok" dedi.

Boeing, ticari görüşmeler hakkında yorum yapmadığını ve Korean Air'in niyetleri hakkında soruları havayoluna yönlendirdiğini belirtti.

Filo incelemesi, Korean Air'in yaklaşık 1.4 milyar dolara daha küçük yerli rakibi Asiana'nın neredeyse üçte ikisini satın almayı planladığı bir döneme denk geliyor. Avrupa Birliği bu birleşmeye Şubat ayında onay verdi ve havayolu ABD'den de onay almayı Ekim sonuna kadar beklediğini belirtti. Airbus'tan gelen büyük siparişin ardından, Reuters Nisan ayında Korean Air'in 777X'e odaklanan yeni bir Boeing siparişini de görüştüğünü bildirmişti.

Nisan ayında Boeing'in devam eden kurumsal krizi hakkında sorulan Korean Air Başkanı Walter Cho, CNBC'ye "777'lerinden memnun bir müşteriyiz ve şu anda buna bakıyorum" demişti.

Haziran ayında, Cho Bloomberg News'e havayolunun daha küçük Boeing 787 veya daha fazla A350 arasında bir seçim yapmayı düşündüğünü söyledi. O zamandan beri, potansiyel bir Boeing anlaşması konuşmaları yeniden ağırlıklı olarak 777X üzerinde yoğunlaştı, endüstri kaynakları böyle söylüyor. Detayların hala netleştirilmesi gerekiyor ve görüşmelerin 22-26 Temmuz tarihlerinde İngiltere'de yapılacak hava gösterisine kadar sonuçlanacağına dair bir garanti yok.

777X, yaklaşık 400 koltuk kapasitesi ile endüstrinin en büyük çift motorlu jeti olup, sertifikasyon gecikmeleri de dahil olmak üzere çeşitli sorunlar nedeniyle hizmete giriş tarihi beş yıl ertelenmiştir. Gecikmiş 777X için verilecek bir sipariş Boeing için önemli bir moral kaynağı olacak, ancak sektör analistleri bu yıl Farnborough'dan büyük siparişlerin çıkmasını beklemiyor.