Sivil Havacılık

Boeing gelecek tahminlerini duyurdu

Boeing’in 2024 Ticari Pazar Görünümü raporuna göre, önümüzdeki 20 yılda Güneydoğu Asya’da hava trafiği üç katına çıkacak.

Abone Ol

Boeing'den Güneydoğu Asya İçin 2043 Öngörüsü: 234.000 Yeni Pilot ve 4.720 Yeni Uçak

Boeing’in 2024 Ticari Pazar Görünümü raporuna göre, önümüzdeki 20 yılda Güneydoğu Asya’da hava trafiği üç katına çıkacak. Raporda, bölgedeki yolcu hava trafiğinin 2043 yılına kadar yıllık %7,2 oranında büyüyeceği ve bu oranının küresel ortalama olan %4,7’nin oldukça üzerinde olduğu belirtiliyor.

Boeing Ticari Pazarlama Direktörü David Schulte, "Güneydoğu Asya’nın hızla büyüyen ekonomisi ve artan hane gelirleri, düşük maliyetli ve eğlence odaklı iş modellerini destekleyerek havacılık piyasasında büyümeyi tetikleyecek" dedi. Schulte ayrıca, tek koridorlu uçakların bölgenin ada coğrafyasını birbirine bağlayarak Asya-Pasifik genelindeki seyahat taleplerine hizmet edeceğini vurguladı.

Boeing, önümüzdeki 20 yıl içinde Güneydoğu Asya'da daha yakıt tasarruflu 1.200 yeni uçağın, eski uçakların yerini alacağını öngörüyor. Şirket, sürdürülebilir havacılığın da büyüyeceğini ve bölgedeki biyolojik bazlı kaynakların 2050’ye kadar sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) talebinin %12’sini karşılayabileceğini belirtiyor.

Ayrıca Boeing’in 20 yıllık öngörüsü şu tahminleri içeriyor:

  • Güneydoğu Asya’da 234.000 yeni pilot, bakım teknisyeni ve kabin ekibi eğitilecek ve işe alınacak.
  • Bölgedeki havayolları, Asya-Pasifik filosundaki paylarını %17’den %25’e çıkaracak.
  • Uzak mesafe uçuş talebini karşılamak için bölgeye teslim edilecek her beş uçaktan biri geniş gövdeli olacak.
  • E-ticaret talebinin artmasıyla bölgenin 120’den fazla yeni veya dönüştürülmüş kargo uçağına ihtiyaç duyacağı tahmin ediliyor.