Boeing, geçen ay sadece üç adet 737 Max yolcu uçağı sattığını bildirdi; bunlardan ikisi ismi açıklanmayan bir müşteriye ve biri de Alaska Airlines'a olduğu belirtildi. Ayrıca, 11 adet 777 kargo uçağı satışı gerçekleştirdi.

Şirketin yılın şimdiye kadar en büyük satış ayını yaşamasına rağmen, 2024'ün ilk yarısı için brüt satışları bir önceki yıla göre %70 düşüşle gerçekleşti; Mayıs ayında sadece dört satış ve Nisan ayında yedi satışla birlikte, 14 brüt satış, bir artışı temsil ediyor. Ancak, bu, Haziran 2023'te aldığı 304 brüt siparişe kıyasla %95 daha az.

Boeing'in federal sözleşmeleri alma yeteneği CNBC tarafından sorgulanıyor; ABD Adalet Bakanlığı, şirketin 2018 ve 2019'daki iki ölümcül 737 MAX kazasıyla ilgili bir suçlu dolandırıcılık komplosu iddiasıyla suçlu bir itiraf yapmış olduğunu duyurduğunda.

Türk Hava Yolları'nın Kredi Notu Yükseldi Türk Hava Yolları'nın Kredi Notu Yükseldi

16,000 fit'e yaklaşırken bir kapı tıpasının patlamasıyla sonuçlanan 5 Ocak Alaska Air felaketi sonrasında, Boeing'in siparişleri büyük ölçüde düştü; havayolları filolarını genişletmeyi düşünse de, birçok şirket Boeing'in sorunlarını çözmesini bekleyerek siparişlerini askıya aldı.

Boeing'in yıl için brüt sipariş toplamı şu anda 156 olarak, kuyruk bekleyişi yansıtacak şekilde yapılan ayarlamalarla rapor edildi. Şirket, ayın düzeltilmiş net siparişlerini eksi 104 olarak rapor ederken, iptal edilen ve dönüştürülen siparişleri düşündükten sonra 2024 yılı başından bu yana 115 net sipariş olduğunu belirtti.