Sivil Havacılık

BOC Aviation'ın uçak sayısı 693'e ulaştı

BOC Aviation Limited, 30 Eylül 2024'te sona eren çeyreğe ilişkin operasyonel işlemlerini açıkladı.

Abone Ol

BOC Aviation Limited, 30 Eylül 2024'te sona eren çeyreğe ilişkin operasyonel işlemlerini açıkladı. Şirket, toplamda 693 uçaktan oluşan bir filoya sahip olduğunu belirtti. BOC Aviation'ın 430 adet sahip olduğu uçağın ortalama yaşı 5.0 yıl olarak kaydedilirken, bu uçakların ortalama kalan kira süresi 7.8 yıl olarak açıklandı.

Şirket, üçüncü çeyrekte toplam 70 işlem gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu işlemler arasında 19 uçak alım taahhüdü, yedi uçak teslimatı, altı uçak satışı ve 35 kira taahhüdü yer aldı. Ayrıca, BOC Aviation'ın 32 adet yönetilen uçaktan oluşan bir filoya sahip olduğu ve 231 uçaklık bir sipariş defterinin bulunduğu belirtildi.

BOC Aviation, 93 havayoluna hizmet verdiğini ve operasyonlarını 48 ülke ve bölgede yürüttüğünü de bildirdi. Şirketin sahip olduğu uçakların kullanım oranı %99 seviyesinde devam etti. Ayrıca, yıllık %4.625 faiz oranıyla 500 milyon ABD doları tutarında yedi yıllık tahvil ihraç ettiğini duyurdu.

BOC Aviation, Hong Kong Borsası'nda işlem görmekte olup, Singapur'daki merkezinin yanı sıra Dublin, Londra, New York ve Tianjin'de ofisleri bulunuyor.