Air Canada, pilot sendikası ALPA ile yürüttüğü müzakerelerde anlaşmaya varamaması durumunda operasyonlarını durdurmaya hazırlanıyor. 5.200'den fazla pilotu temsil eden ALPA ile şirket arasındaki görüşmeler devam ederken, taraflar arasında hala ciddi bir mesafe olduğu belirtiliyor.

15 Eylül 2024 tarihinde başlayacak grev veya lokavt ihtimaline karşı, Air Canada ve Air Canada Rouge, operasyonlarını aşamalı olarak durdurmayı planlıyor. Şirket, müzakerelerden sonuç alınamaması durumunda, 72 saatlik bir grev bildiriminden sonra uçuşları kademeli olarak durdurmaya başlayacak ve tam kapanma 18 Eylül’e kadar gerçekleşebilecek.

Air Canada CEO’su Michael Rousseau, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şirketin pilot grubu ile anlaşmaya varmayı umduğunu ancak ALPA’nın yüksek maaş talepleri konusunda esnek olmadığını belirtti. Rousseau, “Kanadalılar son dönemde yaşanan ani havayolu kapanmalarının yolcular üzerinde yarattığı kaosu gördü. Biz de müşterilerimizi korumak için sorumlu bir şekilde operasyonları durdurma kararı alıyoruz” dedi.

ÜCRETSİZ BİLET DEĞİŞİM HAKKI

Şirket, yolcuların mağdur olmaması için ücretsiz bilet değişikliği ve ileri tarihli seyahat kredisi sunuyor. Ancak, diğer havayollarında sınırlı yer olduğu için iptal edilen uçuşlarda yer bulma imkanının sınırlı olacağı uyarısında bulundu. Yolculara uçuş iptalleri konusunda bilgilendirme yapılacak ve tüm yolculara tam iade imkanı sağlanacak.

Air Canada’nın bölgesel partnerleri olan Jazz ve PAL Airlines tarafından gerçekleştirilen Air Canada Express uçuşları, grev durumunda da devam edecek. Ancak bu uçuşlar, Air Canada’nın günlük yolcularının sadece %20’sini taşıyor.

Air Canada ve Air Canada Rouge, ortalama günlük 670 uçuş gerçekleştiriyor ve 110.000'den fazla yolcu taşıyor. Operasyonların durdurulması durumunda, uçuşlar üç günlük bir süreçte aşamalı olarak iptal edilecek ve tam kapanma ile uçaklar ve mürettebat yerlerine döndürülecek.

Şirket, bu süreçte uçakların ve mürettebatın doğru konumlandırılmasıyla, operasyonlar yeniden başladığında hızlıca normal hizmete geri dönmeyi hedefliyor. Grev veya lokavt durumunda, Air Canada’nın operasyonlarını normale döndürmesinin 7 ila 10 gün süreceği tahmin ediliyor.

Antalya Turizmde ve Yolcu Trafiğinde Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı Antalya Turizmde ve Yolcu Trafiğinde Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

Air Canada ve ALPA arasındaki müzakereler 15 aydır devam ediyor ve bir dizi konuda anlaşmaya varılmış olmasına rağmen, maaş artışları konusunda sendikanın talepleri hala karşılanamıyor.