Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Türkiye'nin dört bir yanına bilim ve teknolojiyi yayma misyonunu sürdürerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Bilim Lefkoşa'yı hizmete açtı.

Bilim Lefkoşa, matematik, teknoloji, astronomi, havacılık, tasarım, tarım, doğa bilimleri, girişimcilik atölyeleri ve Deneyap Teknoloji Atölyeleri gibi geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor ve 6-14 yaş aralığındaki çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturmayı amaçlıyor.

Merkez, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında, bilim, teknoloji ve sanatı geniş kitlelere ulaştırma ve çocukların bilimle iletişimini ve ilgisini artırma hedefiyle T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, KKTC MEB, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, T.C. KEİ Ofis, T3 Vakfı, Kıbrıs Bilim ve Zeka Vakfı ile İTÜ KKTC Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirildi.

Açılış törenine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KIBZEV Başkanı Mustafa Tümer, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır gibi önemli isimler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından bilim gösterileri düzenlendi ve Bilim Lefkoşa Atölye gezileri yapıldı.

Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin teknoloji alanındaki başarılarını Kuzey Kıbrıs'a aktarmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, gençlerin önündeki potansiyelin büyük olduğunu vurguladı. Tatar, Kıbrıs Türk halkının ambargo ve zorluklara rağmen bilim ve teknolojide başarılı bir geleceğe sahip olabileceğine inandığını dile getirdi.

Selçuk Bayraktar ise, TEKNOFEST'in Türkiye'de 1 milyondan fazla başvuru aldığını hatırlatarak gençlerin teknoloji ve bilimle dünyayı değiştirebileceğine olan inancını paylaştı ve Bilim Lefkoşa'nın gençlere eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunacağını belirtti. Ayrıca, TEKNOFEST'in Kuzey Kıbrıs'ta da yakın bir gelecekte düzenlenmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.