Sivil Havacılık

BER Havalimanı’nda Kış Uçuş Programı Belli Oldu

Kış Uçuş Programı 2024/2025 dönemi 27 Ekim 2024 itibarıyla başlayacak. Bu tarihten itibaren Berlin/Brandenburg Havalimanı'nda toplam 69 havayolu, 50 ülkede 133 destinasyona uçuş gerçekleştirecek.

Abone Ol

27 Ekim 2024 itibarıyla Kış Uçuş Programı 2024/2025 dönemi başlayacak. Bu tarihten itibaren Berlin/Brandenburg Havalimanı'nda toplam 69 havayolu, 50 ülkede 133 destinasyona uçuş gerçekleştirecek. Bu yıl, geçen yıla göre sekiz yeni hedef ile birlikte toplamda 22 yeni destinasyon eklenerek uçuş ağı genişletilmiş oldu.

United Airlines, New York'a günlük uçuşlarına devam ederken, Norse Atlantic Airways Big Apple’a olan uçuşlarını yeni yıla kadar uzatacak. Ayrıca, bu havayolu şirketi, Kasım ortasında Miami uçuşlarına yeniden başlayarak haftada iki kez sefer düzenleyecek.

Hainan Airlines bu kış Peking'e haftada dört kez uçacakken, Scoot haftada üç kez Singapur'a sefer düzenleyecek. Qatar Airways ise Ekim ayının başında Doha uçuşlarını haftada 18 sefere çıkararak %28’lik bir artış gerçekleştirdi.

BER'den yeni uzun mesafe hedeflerinden biri Suudi Arabistan'ın Cidde şehri olacak ve Flynas ile Eurowings tarafından uçulacak. Dubai’ye yapılan seferler de genişleyecek; Eurowings'in yanı sıra Condor da bu güzergahı her gün uçuşla destekleyecek.

Condor, BER Havalimanı'na geri dönerek başkent bölgesini üç güneş destinasyonuna bağlayacak. Uçuş programı değişikliğinin yapıldığı gece, 26 Ekim’de Condor, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine günlük uçuşlara başlayacak. 27 Ekim'den itibaren Mısır'ın Hurghada kentine haftada dört kez, 31 Ekim'den itibaren ise Kanarya Adaları'ndan Gran Canaria'ya haftada iki kez uçuşlar düzenleyecek.

Easyjet, bu kış birçok yeni destinasyona uçuş başlatacak. 5 Kasım'dan itibaren Fas’ın Agadir kentine (haftada 2) ve 8 Kasım'dan itibaren Fransa'nın Lyon kentine (haftada 2) uçuş yapacak. 6 Kasım’da ise Mısır'ın Kahire kentine uçuşlar yeniden başlayacak. 6 ve 7 Aralık tarihlerinde Norveç'in Tromsø ve Finlandiya'nın Rovaniemi şehirlerine kış uçuşları eklenirken, 14 Şubat 2025'ten itibaren Birleşik Krallık’ın Liverpool kentine de uçuşlar başlayacak.

Eurowings, 5 Kasım'da Suudi Arabistan'ın Cidde şehrine yeni seferler düzenleyecek ve bu seferler haftada üç kez yapılacak. Ayrıca, 27 Ekim’den itibaren Dubai’ye günlük seferlerine yeniden başlayacak. 14 Aralık'tan itibaren ise Portekiz’in Faro kentine (haftada 2) uçacak.

Norse Atlantic Airways, popüler bir güneş destinasyonu olan Miami’ye haftada iki kez uçuş düzenleyerek seferlerini yeniden başlatacak. New York uçuşları ise 12 Ocak’a kadar devam edecek.

Royal Jordanian da BER Havalimanı'na dönerek, 2 Ekim'den itibaren Amman’a haftada iki kez uçuşlar gerçekleştirmeye başladı.

Ryanair, kış uçuş programını geçen yıla göre %8 oranında genişleterek Trieste ve Reggio Calabria'ya ilk kez kış aylarında doğrudan uçuşlar sunacak. Ayrıca, birçok güzergah üzerinde uçuş sıklıklarını artıracak; bunlar arasında Budapeşte, Edinburg, Faro, Marsilya, Katanya, Milano, Alicante, Barcelona ve Madrid yer alıyor.

Swiss, 28 Ekim’den itibaren BER Havalimanı’nı günlük olarak Cenevre’ye bağlayacak. Wizz Air ise 17 Aralık’ta Moldova Cumhuriyeti’nin Chișinău kentine uçuşlarını yeniden başlatacak ve bu güzergahı haftada iki kez işleyecek.