Sivil Havacılık

BARIG, SEKTÖRDEKİ İŞ BİRLİKLERİNİ ARTIRIYOR

BARIG, Almanya'daki Havayolu Temsilcileri Kurulu, Alman havacılık sektöründeki sistem ortaklarıyla diyalog ve kapsamlı işbirliğini sürdürmeye devam ediyor.

Abone Ol

BARIG, Almanya'daki Havayolu Temsilcileri Kurulu, Alman havacılık sektöründeki sistem ortaklarıyla diyalog ve kapsamlı işbirliğini sürdürmeye devam ediyor; sektörle ilgili zorlukları ortaklaşa ele almayı amaçlıyor. Almanya'da faaliyet gösteren havayolu şirketlerinin birliği, BARIG'in ağını Münih ve Stuttgart'ın ötesine genişleterek Düsseldorf Havalimanı'nı yeni bir ortak olarak duyurdu.

BARIG Başkanı ve İcra Direktörü Michael Hoppe, etkili altyapı ve süreçlerin optimal hava trafiği performansını sağlamada kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, "Havalimanı operasyonları hayati öneme sahiptir ve havalimanı işletmecileri ile havayolları arasındaki yapıcı görüşmeler, yer operasyonlarında, havacılık güvenliğinde ve sürdürülebilirlikte çeşitli paydaşların katılımıyla devam eden iyileştirmelere katkı sağlar. Bu, hem yolculara hem de hava kargo müşterilerine fayda sağlar." dedi.

12 Aralık 2023 tarihinde Frankfurt am Main'deki BARIG Tam Kurul toplantısında, Düsseldorf Havalimanı temsilcileri ve üye havayolları, 2024 yılındaki önemli etkinliklere odaklanarak gelecek yıl için hazırlıklar konusunda görüşmelerde bulundular.

Düsseldorf Havalimanı'ndan Dr. Henning Pfisterer, 2023'teki başarılı operasyonel performanslarını vurgulayarak ve 14 Haziran - 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında planlanan UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası için planları hakkında bilgi verdi. Bu büyük etkinlik sırasında uçuş talebinde bir artış beklendiğini belirten Pfisterer, yoğun bir hazırlık ve havayolu ortaklarıyla işbirliği yapmanın önemini vurgulayarak, BARIG'i işbirliği için mükemmel bir platform olarak değerlendirdi.

Kuzey Ren-Vestfalya, Almanya'nın en kalabalık federal eyaleti olan Düsseldorf Havalimanı, şu anda 59 havayolu şirketinden uçuşlara ev sahipliği yapmaktadır. 2022'de kaydedilen 16 milyonun üzerinde yolcu ile ülkenin en büyük dört ticari havalimanından biri olarak yer almaktadır.