Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı’nın 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, havalimanının yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 244,5 milyon avro yatırım maliyetiyle inşa edildiğini ve bu yatırımdan 25 yıl içerisinde 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edileceğini belirtti.

800 hektar üzerine kurulan havalimanının 8 milyon yolcu kapasiteli olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, Çukurova Havalimanı’nın Adana ve Mersin başta olmak üzere tüm bölgeye hizmet edeceğini söyledi. Ayrıca, Türkiye’nin, 4 saatlik uçuş süresiyle, 1,4 milyar insanın yaşadığı 67 ülkenin merkezinde olduğunu vurgulayan Uraloğlu, 2053 hedeflerinin aktif havalimanı sayısını 61’e çıkarmak olduğunu kaydetti.

Türkiye’den 100. charter uçuşa Tiran’da kutlama! Türkiye’den 100. charter uçuşa Tiran’da kutlama!

CAT-II standartlarında, 3 bin 500 metre uzunluğundaki pistte en geniş gövdeli yolcu uçaklarının dahi iniş kalkış yapabileceğini belirten Uraloğlu, Çukurova Havalimanı’nın bölgenin ve ülkenin turizmine ve ticaretine önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Uraloğlu, havalimanının Türkiye’nin kargoda ikinci büyük hub’ı ve Orta Doğu’ya açılan kapısı olacağını, kargo trafiğinin ticaret hacmini iki katına çıkaracağını öngördüklerini belirtti.

110 bin metrekare kapalı alana sahip terminal binasının inşa edildiğini belirten Uraloğlu, havalimanında 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu ve 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronunun bulunduğunu bildirdi.

Uraloğlu, Çukurova Havalimanı sayesinde bölgede ve ülke genelinde doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını ve havalimanının Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomi, ticaret ve turizm açısından büyük fayda sağlayacağını ifade etti. Havalimanının faaliyete geçmesiyle bölgenin uluslararası ticaretteki rolünün daha da güçleneceğini vurgulayan Uraloğlu, hızlı ve etkin mal taşımacılığı sayesinde yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunun kolaylaşacağını ve ihracat potansiyellerinin artacağını söyledi.